Şeful Jandarmeriei: Jandarmul filmat când lovea protestatarii îşi va continua activitatea până la dovedirea vinovăţiei

Data actualizării: Data publicării:
jandarm violent 180121_PROTEST_001_INQUAM_Photos_George_Calin
Foto: Inquam Photos / George Călin

Jandarmul care a fost filmat când lovea protestatarii sâmbătă seară, în Piaţa Universităţii, îşi va continua activitatea până când i se va demonstra vinovăţia, a declarat şeful Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoş. El a confirmat indirect că este acelaşi jandarm care l-a protejat pe Liviu Dragnea la DNA, când acesta a fost la audieri, îmbrâncind jurnaliştii, spunând că atunci nu i-a fost aplicată cercetarea disciplinară pentru că nu s-a dovedit că a făcut ceva greşit.

jandarm violent 180121_PROTEST_001_INQUAM_Photos_George_Calin
Foto: Inquam Photos / George Călin

„Vă asigur că Jandarmeria va analiza imaginile şi va lua măsuri în cazul jandarmului. Cel puţin până se demonstrează vinovăţia acestuia, el îşi va continua activitatea”, a declarat şeful Jandarmeriei Române luni seară, la TVR, citat de News.ro.

Citiţi şi:

Cine este jandarmul care a lovit protestatari şi cum a ajuns să-l protejeze pe Dragnea la DNA

El a confirmat indirect faptul că jandarmul care a lovit protestatarii sâmbătă este acelaşi care l -a apărat pe Liviu Dragnea anul trecut, când a fost la DNA, şi a îmbrâncit jurnaliştii, spunând că atunci nu s-a impus cercetarea disciplinară pentru că nu s-a constatat că a făcut ceva care contravine legii.

Sebastian Cucoş a precizat că protestul de sâmbătă seară a diferit de precedentele doar prin locaţie, spaţiul din Piaţa Universităţii fiind mai mic. De asemenea, şeful Jandarmerie a spus că misiunea forţelor de ordine a fost un succes, în condiţiile în care nicio persoană nu a fost rănită, ba chiar filtrele din pasajul de la Universitate dovedindu-se folositoare, pentru că au fost găsite obiecte periculoase la unii protestatari.

„Misiunea de sâmbătă nu a diferit cu nimic de celelalte, poate doar spaţiul a diferit puţin, pentru că Piaţa Universităţii este mai mică. Oamenii nu au fost blocaţi la metrou, suprafaţa trotuarului de la fântâni era plină, oamenii care ieşeau de la metrou nu mai aveau loc, aşa că jandarmii au blocat ieşirea de la cealaltă şi i-au redirecţionat pe oameni în partea cealaltă. În astfel de situaţii, se minimalizează foarte multe efortul jandarmilor”, a declarat Cucoş, spunând, de asemenea, că la astfel de manifestaţii, existenţa unui organizator ar fi uşurat foarte multe gestionarea situaţiei.

„Atât timp cât nu avem persoane rănite, cât oamenii care au fost acolo au avut situaţia gestionată corect, în lipsa unui organizator, misiunea a fost un succes”, a subliniat Cucoş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri