SEISM 2018. Latura spectaculoasă și neobișnuită a simulării de cutremur

Data publicării:
machiaj raniti

Partea cea mai spectaculoasă din exerciţiul ce testează reacţia salvatorilor în caz de cutremur este cea nevăzută. Voluntarii care joacă rolul răniţilor capătă aspect de victimă în toată regula cu ajutorul unor specialişti în machiaj. Experţi din Europa, Statele Unite şi studenţi din România au realizat peste 2.000 de transformări demne de filmele de acţiune şi i-au lăsat cu gura căscată de uimire pe medici.

Mihai joacă rolul unui rănit în cutremur. Specialişti italieni îl transformă în nici o oră din om cu trup neatins într-o victimă credibilă.

Mihai Ciobanu, „victimă”: Make-up artiştii au lucrat foarte bine şi şi-au dat silinţa extraordinar de mult. Sper să nu ajung în situaţia în care să trăieşti o astfel de experienţă.

Când specialiştii în machiaj termină treaba, medicii sunt uluiţi. Pacientul închipuit arată exact ca cei adevăraţi, pe care îi primesc la camera de gardă.

Medic: A ieşit genial. Nu credeam că se poate face aşa ceva.

Voluntarii sunt transformaţi în victime de experţi în arta machiajului veniţi din Austria, Italia şi Statele Unite. Folosesc materiale speciale pentru ca rănile artificiale să reziste până la 24 de ore. Silvia face parte din Crucea Roşie italiană, are experienţa altor exerciţii asemănătoare, dar şi a lucrului cu actori profesionişti.

Silvia Pacchiano, Crucea Roşie Italia: Muncim şi pentru producţii cinematografice şi în teatre.

Experţii străini în machiaj au lucrat împreună cu studenţi de la Facultatea de Arte de la Bucureşti. Împreună au transformat sala de sport a unităţii militare Regiment 70 Geniu în studio pentru efecte speciale. Se laudă că nu există rană pe care să nu o poată simula: fracturi, capete sparte, urme de glonţ şi chiar situaţii aparent imposibile.

Voluntar: În urma cutremurului am suferit o rană în zona abdomenului şi mi-a ieşit o parte din intestine şi pare foarte real machiajul.

Scenariul exerciţiului care testează reacţia autorităţilor, a salvatorilor şi a protecţiei civile din Europa în caz de seism presupune că un cutremur de 7,5 a făcut opt mii de victime. Nimic nu a fost lăsat la voia întâmplării. Totul trebuie - şi reuşeşte să fie cât mai real.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri