Șerban Nicolescu, primul român cu sindrom Down angajat cu carte de muncă

Data publicării:
17022013 20adult 20down-49992

Șerban a fost angajat la Special Olympics România în anul 2006, fiind de fapt prima persoană cu sindrom Down din România cu carte de muncă, cu salariu, cu drepturile şi responsabilităţile pe care orice angajat le are”, explică Roxana Osian, director de programe la Special Olympics România.

Cei de la Fundaţia Special Olympics l-au cunoscut pe Șerban la un seminar unde învăţa alături de alte persoane cu dizabilităţi să ţină un discurs.

La birou, Șerban se ocupă de treburile administrative.

„Execut în acelaşi timp lucrări de secretariat, începând de la calculator şi terminând cu tricouri. După terminarea tricourilor mă apuc să fac şi restul de lucrări socio-generale”, a explicat Șerban.

„Foloseşte cu măiestrie Word-ul şi Excel-ul, introduce chiar facturi în Excel. Are o răbdare deosebită”, încuviințează Roxana Osian.

Mai mult, Șerbandansează şi este campion la şase sporturi, printre care baschet, gimnastică, înot şi schi. A strâns până acum 26 de medalii de la competiţii, iar în 2007 a devenit campion mondial la bocce.

De asemenea, Șerban are şi o diplomă de maseur. Trei zile pe săptămână, merge la asociaţia Down Bucuresti, unde este voluntar, şi le face masaj copiilor. De fiecare dată îl ajută un kinetoterapeut specialist.

La bine şi la rău îi este mereu alături tatăl său, cel care îl încurajează de fiecare dată. Tatăl lui Șerban şi-a învăţat băiatul să fie independent de mic.

„Tatăl lui Șerban a fost un părinte-exemplu. El a arătat că se poate. Şi atunci, găsesc resurse cei din familiile copiilor şi sigur fac ce e mai bine pentru copilul lor, consiliaţi permanent”, explică Mihaela Prunaru, logoped.

Șerban este un erou. Un copil minunat pentru părinţii lui, un prieten pentru colegi, îndrăgit de toţi cei care îl cunosc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri