Șocant. Bărbat atacat cu acid în momentul în care a deschis ușa apartamentului

Data actualizării: Data publicării:
anchetator criminalist

Întâmplare terifiantă în judeţul Iaşi. Un bărbat a fost stropit cu acid sulfuric de doi tineri, în momentul în care a deschis uşa locuinţei. Poliţiştii îi caută acum pe atacatori.

Se pare că în momentul în care a deschis ușa, doi tineri l-au împroșcat pe bărbat cu o substanță chimică, cel mai probabil acid sulfuric. Victima se află acum în stare gravă. A fost adusă la spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași și internată pe secția de oftalmologie, având arsuri la nivelul ambilor ochi.

La spital au venit și procurorii, care au luat primele declarații. Ei au mai multe ipoteze, dar deocamdată nu au dat detalii, preferând să se concentreze asupra anchetei.

Diana Cimpoeșu, coordonator SMURD Iași, a declarat la Digi24 că pacientul rămâne internat, pentru că are nevoie în continuare de tratament, vederea fiind afectată la ambii ochi. Arsurile au fost doar la nivelul feței și ochilor. Există însă riscul ca victima să-și piardă vederea. Starea bărbatului necesită reevaluare zilnică, pentru a vedea cum evoluează leziunile. De aceea, el va mai rămâne internat.

Potrivit News.ro, bărbatul are 61 de ani, este din Vlădeni și locuiește la bloc. Polițiștii spun că doi tineri cu vârste între 20 şi 30 de ani au intrat în scara blocului, au bătut la uşa locuinței, iar în momentul în care bărbatul a deschis, au aruncat înspre el cu o substanţă periculoasă, posibil acid sulfuric, provocându-i arsuri în zona ochilor.

Cei doi tineri au fugit imediat, fiind căutaţi de Poliţie, în timp ce victima a fost transportată la spital.

Una dintre ipoteze este că tinerii ar fi căutat o fată care bănuiau să se ascundea în apartamentul bărbatului.  Purtătorul de cuvânt al Poliţiei judeţului Iaşi Anca Vâjiac a declarat pentru News.ro că este analizată şi această variantă, dar că, deocamdată, nu se ştie exact motivul atacului. „Bărbatul spune că era în conflict cu nimeni, nu poate explica de ce tocmai el a fost ţinta celor doi tineri. Victima se află la spital, cu arsuri la nivelul ambilor ochi. Unul dintre ochi este afectat mai grav. Cei doi tineri au fost văzuţi de vecini când au ieşit din scara blocului. Avem semnalmentele lor, există şi un cerc de suspecţi. Cercetările continuă pentru prinderea celor doi agresori", a afirmat Anca Vâjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei judeţului Iaşi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri