Șoferița care a plonjat cu mașina în lacul Ciric a fost reținută

Data publicării:
masina cazuta in apa si oameni care inoata spre ea
O șoferiță care a plonjat cu mașina în lacul Ciric din Iași a fost salvată de un polițist local Foto: captură video

Șoferița din Iași care a fost salvată după ce a căzut cu mașina în lacul Ciric a fost reținută de polițiști pentru 24 de ore în arestul IPJ Iași. Tânăra avea la momentul incidentului o alcoolemie de peste 1 la mie alcool pur în aerul expirat. 

Tânăra va ajunge luni în fața judecătorilor, cu propunere de arest preventiv. 

Polițiștii au considerat că femeia de 27 de ani reprezintă un pericol public, deoarece acțiunea ei a fost una intenționată, s-a urcat la volan după ce a consumat alcool. Testată imediat după ce a fost scoasă din lac, ea avea o alcoolemie de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au pornit de la premisa că ea putea să provoace o tragedie, pentru că zona lacului Ciric, unde a căzut cu mașina, este o zonă de agrement foarte aglomerată mai ales la sfârșit de săptămână. Sunt oameni foarte mulți care vin la plajă, la iarbă verde, vin să se plimbe cu hidrobicicleta pe lac.

Femeia a plonjat cu mașina în lac sâmbătă, la orele amiezii, și a fost scoasă teafără din apă de un polițist local, care a înotat până la locul unde se afla mașina și a adus-o pe tânără cu bine la mal.

Citiți și: Polițistul care a salvat-o pe femeia căzută cu mașina în lac va primi 1.000 de euro, după ce imaginile au devenit virale

Acum, șoferița va trebui să dea explicații pentru faptul că s-a urcat băută la volan.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri