Sorin Oprescu: PBM nu este de acord ca taxiurile din Ilfov să opereze permanent în Bucureşti

Data publicării:
1402 20oprescu-49469

PMB, spune edilul, nu este de acord ca cele 1600 de taxiuri venite din judeţul Ilfov să opereze permanent în Bucureşti. „Este un abuz din partea legislativului trecut”, care a interferat cu autoritatea locală într-o problemă ce ţine exclusiv de decizia autorităţii locale. Această prevedere ar fi dus, spune primarul, inclusiv la concurenţă neloială. El precizează că actualul Parlament a scos din discuţie fostul proiect de modificare a Legii Taximetriei. Este acum necesar un proiect nou, menit să rezolve problemele reale ale taximetriştilor.

Cele mai importante declaraţii ale primarului Capitalei, Sorin Oprescu:

- Am proprietatea vorbelor pe care le spun. Vreau să-i asigur pe toţi taximetriştii bucureşteni că (...) am încercat să găsim probleme la problemele importante semnalate de ei. Am trimis amendamente la legea aflată în Parlament. Am participat la mai multe întâlniri, la începutul anului 2012, cu Comisia de Industrii şi Servicii cu care, împreună, am adoptat un raport pe care l-am prezentat deputaţilor de la acel timp.

- Primăria Capitalei şi-a prezentat atunci punctele de vedere. Însă, din nefericire, numai câteva dintre ele au fost luate în considerare. Au fost menţinute doar amendamentele care nu deranjau anumite grupuri de interese.

- Însă problemele reale semnalate de noi, cele care afectează grav buna desfăşurare a activităţii de taxi în Bucureşti, iar în unele cazuri chiar legalitatea acestor acţiuni, au fost excluse din prevederile proiectului. Ba mai mult, s-a încercat legalizarea unor abuzuri. Permanent, i-am informat pe parlamentarii vechii legislaturi despre aceste nereguli, însă nu am avut nici un fel de rezultat.

- Noul legislativ a scos de pe ordinea de zi proiectul de modificare a Legii taximetriei propus de vechiul Parlament, motiv pentru care le mulţumesc. Apreciez că noul Parlament a luat această decizie pentru că a înţeles fondul problemei şi că numai împreună putem reevalua şi regândi acest proiect, dacă suntem corecţi unii faţă de alţii.

8500 de autorizaţii valabile în Bucureşti, 1600 din Ilfov

- În baza prevederilor legale privind autonomia autorităţilor locale, am propus ca numai prin acordul de cooperare între autorităţile publice locale să se stabilească zonele de interoperabilitate reciprocă. Concret, PBM nu este de acord cu propunerea ca un număr de taxiuri din judeţul Ilfov să opereze permanent în Bucureşti. Această prevedere era prevăzută în proiectul de modificare a Legii Taximetriei şi mă refer concret la un număr de 1600 de taxiuri din regiunea limitrofă, judeţul Ilfov.

- Este un abuz din partea legislativului trecut, subliniez trecut, ca să fie foarte clar, care interfera cu autoritatea locală într-o problemă care ţine exclusiv de administraţia locală.

- Din cauza acestei prevederi se putea realiza o concurenţă neloială celor care îşi desfăşoară activitatea în localitatea în care sunt autorizaţi.

- În momentul de faţă, în Bucureşti sunt circa 8500 de autorizaţii valabile. Din 2010, PMB nu a mai eliberat nici o autorizaţie de taxi, respectând prevederile legale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri