Soția unui jandarm şi-a ucis în somn copilul de 3 ani, motivând că a crezut că este Diavolul

Data actualizării: Data publicării:
politia masina bun

O femeie în vârstă de 33 de ani a fost arestată preventiv de procurorii doljeni după ce şi-a ucis copilul în vârstă de trei ani, strângându-l de gât în timp ce acesta dormea. Ea le-a spus anchetatorilor că a recurs la acest gest deoarece a crezut că fiul ei este Diavolul.

ACTUALIZARE 15:30 – Femeia în vârstă de 33 de ani din comuna Unirea, judeţul Dolj, a fost arestată preventiv marţi, pentru 30 de zile, fiind acuzată că, în noaptea de duminică spre luni, şi-a ucis copilul de 3 ani, strângându-l de gât în timp ce acesta dormea.


Știrea inițială

Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, o femeie în vârstă de 33 de ani din municipiul Craiova şi-a ucis copilul de trei ani, strângându-l de gât. Fapta s-a petrecut în noaptea de 22 spre 23 iulie, în localitatea Unirea, acolo unde familia respectivă se afla în vizită la bunici.

Femeia a povestit anchetatorilor că s-a trezit în cursul nopţii şi a crezut că fiul ei, de trei ani, care dormea lângă ea, este Diavolul. După comiterea faptei, ea a mers în camera alăturată unde dormea soţul ei, de profesie jandarm, şi i-a povestit ce s-a întâmplat, acesta anunţând autorităţile. 

Familia mai are doi copii, unul de un an şi celălalt de opt ani. Anchetatorii spun că femeia va fi supusă unei expertize psihiatrice, care urmează să fie efectuată la Bucureşti, de către reprezentanţii Institutului Naţional de Medicină Legală.

Suspecta, care lucrează ca asistent social la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, a fost reţinută pentru 24 de ore pentru omor, urmând să fie prezentată, marţi, Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.

„Femeia a avut un comportament normal, ceea ce pe anchetatori îi face să creadă că e posibil să aibă probleme psihice, însă nu avem documente din care să rezulte că ar fi fost internată, că ar fi făcut tratament psihiatric sau că se afla în evidenţe cu boli psihice”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Potrivit directorului DGASPC Dolj, Florin Stancu, femeia lucra ca asistent social din 2008, iar în această perioadă nu au fost sesizate probleme de niciun fel în comportamentul ei. El a afirmat că, timp de aproximativ 5 ani, femeia a fost în concedii de creştere a copilului.

„Asistentul social este persoana care face anchete sociale, ajunge la cazuri, evaluează situaţia, găseşte soluţia pe termen scurt, iar ulterior alte departamente găsesc soluţia pe termen lung şi monitorizează cazul. În perioada în care a fost angajată nu au fost sesizate probleme de niciun fel în comportamentul ei. În acest moment avea raporturile de muncă suspendate, întrucât se afla în concediu de îngrijire a copilului”, a declarat Florin Stancu.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri