Surse: Bomba artizanală găsită lângă un bloc din Drobeta - Turnu Severin conţinea trei kilograme de explozibil

Data publicării:
bomba

Pachetul a fost dus noaptea tecută de oamenii legii în afara oraşului, unde a fost detonat în condiţii de siguranţă.

Explozibilul ar fi fost doar depozitat acolo, susţin aceleaşi surse.

Încărcătura descoperită de anchetatori era un dispozitiv explozibil artizanal, care pe lângă componenta pirotehnică, avea şi un recipient metalic, protejat cu o bandă.

Pachetul conţinea aproximativ 3 kilograme produs explozibil. Specialiştii spun că dacă ar fi explodat în locul în care a fost găsit, cel puţin parterul blocului ar fi fost distrus.

Anchetatorii iau în calcul şi ipoteza ca pachetul să nu fi fost pus acolo întâmplător.


O banală defecţiune la apă l-a determinat pe un instalator să coboare să oprească robineţii din căminul de apă al blocului. Atunci a descoperit bagajul suspect şi a sunat la 112.

Peste 40 de persoane care locuiesc în blocul din cartierul Crihala au fost evacuate. Până să se lamurească situaţia, oamenii au stat cu spaima că pachetul poate oricând să explodeze.

Timp de patru ore a fost o adevărată desfăşurare de forţe. Unităţile de ordine, ofiţerii SRI şi o echipă de genişti de la Craiova au operat cu mijloace specifice pentru a ridica bagajul suspect.

„Din verificările efectuate de către specialiştii de la Serviciul Român de Informaţii, echipa pirotehnică, s-a stabilit că este vorba de un recipient ce prezenta o încărcătură pirotehnică de natura celor folosite la confecţionarea artificiilor. Vreau să vă informez că nu a fost vorba de niciun pericol”, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi.

Cercetările vor fi continuate de Serviciul de Substanţe şi Arme Periculoase.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri