Surse: Copilul de 4 ani din Piteşti a murit din cauza anesteziei

Data actualizării: Data publicării:
Organizația Mondială a Sănătății recomandă amânarea vizitelor de rutină la stomatolog
Foto: Getty Images

Copilul de 4 ani din Piteşti a murit din cauza anesteziei, arată primele concluzii ale autopsiei efectuate de medicii legiști, spun, vineri, surse din cadrul Institutului Național de Medicină Legală (INML). Aceleaşi surse au precizat faptul că băiatul nu avea alte probleme de sănătate.

Potrivit raportului medicilor legiști, substanţele folosite la clinica privată din Piteşti i-ar fi provocat un stop cardio-respirator băiatului de 4 ani, au declarat surse INML pentru Mediafax.

Autopsia copilului a fost făcută în această dimineață. Stop-cardio respirator resuscitat și insuficiență de organe au scris medicii ca fiind cauza morții copilului. Stopul cardio-respirator ar fi survenit din cauza anesteziei.

Urmează să i se facă analizele toxicologice pentru a vedea dacă a fost folosită cantitatea corectă a acestor substanțe.

Copilul a fost sedat cu un cocktail de medicamente

Copilul de patru ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce i s-a făcut anestezie generală în cabinetul stomatologic din Pitești. Ulterior, organele sale au cedat unul câte unul, iar micuțul a murit, miercuri, în Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală.

El a fost sedat cu propofol, aceeași substanță care i-a provocat decesul și cântărețului Michael Jackson, a explicat un medic anestezist.

Dosarul copilului mort a fost preluat, joi, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, iar cercetările în acest caz se fac pentru ucidere din culpă. Deocamdată nu a fost nimeni pus sub acuzare, ancheta fiind pentru faptă.

În paralel, DSP Argeș a decis închiderea clinicii.

Medicul care i-a făcut anestezia băiatului de 4 ani a declarat că are experiență și că a sedat așa peste 400 de copii:

Editor web: C.T.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri