Târg imobiliar în Piața Constituției. Case modulare și dispozitive inteligente pentru facturi mai mici

Data publicării:
termostat inteligent

Cei care vor să-şi construiască o casă, dar nu vor să stea luni de zile în şantier au la dispoziţie o variantă rapidă - casa modulară. Practic, patru containere metalice sunt transformate într-o locuinţă modernă, în doar 30 de zile.

Din punct de vedere al punctelor forte, vorbim de rezistența la cutremur, care este una deosebită. Un astfel de container este proiectat să reziste la o sarcină de 300 de tone. Ele stau și în port și pe navă stivuite până la zece containere unul peste celălalt”, spune Florian Schiponca, reprezentantul firmei de construcţii.

O astfel de casă, de 135 de metri pătraţi, poate fi cumpărată cu 45.000 de euro.

Cu un preţ de cinci ori mai mic poate fi cumpărată o casă pe roţi. Prețul ei este de 9.500 de euro, de 15 mp, poate fi amplasată orinde aveți un teren închiriat sau în proieprietate. Este însă recomandată ca și casă de vacanță.

Ele vin complet mobilate, echipate. Practic, vii doar cu hainele, vesela și poți să o folosești. Ești deja în vacanță. Se transportă foarte simplu pe platforme specializate. Poti să schimbi locația în care stai, un an stai în zonă de deltă, un an stai în zonă de munte”, afirmă Ionel Grătianu, reprezentatntul firmei producatoare.

La târg sunt prezentate şi soluţii pentru reducerea costurilor cu încălzirea. Un termostat inteligent, inventat de un român, poate duce la scăderea facturilor la gaze cu până la 30 la sută.

Termostatul inteligent colectează date despre temperatura din interiorul locuinței personale, dar și din interiorul locuinței vecinilor și din exteriorul clădirii. În acest fel el poate să comande centrala termică pentru a lua decizia cea mai bună de a atinge temperatura pe care noi o setăm”, explică Bogdan Dobrică, inventator.

Există însă şi o condiţie pentru a putea avea facturi mai mici - dispozitivul trebuie montat în fiecare apartament din bloc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri