Traian Băsescu, atac la Klaus Iohannis și Victor Ponta

Data publicării:
basescu fb maini-1

Un cetăţean român pe nume Iulian Gherguţ a fost răpit de o grupare radicală în Burkina Faso. 
Orice stat democratic tratează un astfel de eveniment ca pe o agresiune teroristă la adresa sa şi pune în mişcare toate resursele instituţiilor de securitate naţională pentru recuperarea cetăţeanului răpit. Doar resursele diplomatice nu sunt suficiente. 
În capul mesei, unde se fac analizele de două ori pe zi, trebuie să se afle ori preşedintele, ori primul ministru, adică cineva care să-şi asume activităţile în afara teritoriului naţional cu atât mai mult cu cât, în Africa de Vest, cu siguranţă găsim resurse de cunoaştere.
Marele ghinion al lui Iulian Gherguţ este că ambii decidenţi sunt în vacanţă”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Persoane înarmate au răpit, pe 4 aprilie, un cetăţean român, la o mină de mangan din Burkina Faso. Agentul de securitate român a fost răpit de cinci persoane înarmate care au atacat un convoi aflat în misiune de patrulare în apropierea minei de mangan din Tambao. Mina, situată în provincia Oudalan, în apropierea frontierelor cu Mali şi Niger, este exploatată de Pan African Minerals, o filială a Timis Corporation, compania omului de afaceri român Frank Timiş. Un jandarm şi un şofer au fost răniţi în atac.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri