TRASEU. Petre Tobă: Iulia Ionescu a stat o noapte în gara la Bacău şi două la Schitul Rarău

Data publicării:
iulia ionescu

Petre Tobă a prezentat, joi, într-o conferinţă de presă, traseul urmat de Iulia Ionescu, adolescenta de 12 ani, dispărută miercuri în Capitală, şi găsită sâmbătă într-un tren în care a urcat la Suceava venind înapoi la Bucureşti.

Astfel, acesta a arătat că fata s-a despărţit de mama ei, miercuri, 12 februarie, la ora 11.59, la staţia de metrou Eroilor, s-a deplasat în zona Piaţa Kogălniceanu, unde, la 13.44, şi-a vândut telefonul mobil şi mai multe bijuterii. Cu banii obţinuţi astfel, ea şi-a cumpărat o fustă gri, o bluză închisă la culoare, un fular, o căciulă şi un rucsac. Fata s-a schimbat de hainele pe care le avea pe ea, îmbrăcându-le pe cele noi şi punându-le pe cele dintâi în rucsac.

Apoi, în intervalul 15.30 - 19.00, ea s-a deplasat la o autogară din Capitală şi şi-a cumpărat bilet pentru Bacău. La ora 19.00, ea se afla în microbuz în drum spre Bacău.

Între timp, în jurul orei 18.30, mama fetei a sesizat Secţia 19 Poliţie şi au început căutările.

Fata a ajuns la 21.30 la o autogară din Bacău, aflată în apropierea gării, şi şi-a petrecut noaptea, până la 4.30, în gară. Apoi, a mers cu un taxi până la o altă autogară din Bacău, de unde, la ora 5.15, şi-a cumpărat bilet pentru Câmpulung Moldovenesc, plecând la 9.00.

În jurul orei 14.30 a ajuns la Câmpulung Moldovenesc, de unde s-a deplasat, pe jos, către mănăstirea Schitul Rarău. O maşină a mănăstirii, în care se deplasau doi călugări, a întâlnit-o pe drum, în jurul orei 17.30, şi a dus-o la lăcaşul de cult.

Iulia a fost cazată la mănăstire de pe 13 februarie, în jurul orei 18.00, până pe 15 februarie, singură în cameră, şi a participat în acest interval la mai multe activităţi bisericeşti.

Sâmbătă dimineaţă, în urma verificărilor repetate făcute de Poliţie, dar şi a circularelor de la Patriarhie, a apreciat Tobă, fata a părăsit mănăstirea fiind condusă de doi călugări la gara din Suceava, în jurul orei 13.00.

La 16.05 ea a fost urcată în tren de unul din călugări şi, imediat după aceasta, i-a fost controlat biletul de un angajat CFR care nu a recunoscut-o, a precizat şeful Poliţiei Române.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri