Coincidențe stranii între șoferul din Vaslui și polițistul care l-a împușcat în cap. Ce legătură era între ei

Data actualizării: Data publicării:
politia55

Un şofer din Vaslui a fost împuşcat de poliţişti la scurt timp după ce a fost oprit în trafic. Omul a oprit la semnele poliţiştilor, a ieşit din maşină şi a luat-o la fugă. În momentul în care era imobilizat de agenţi arma unuia dintre ei s-a descărcat accidental.

ACTUALIZARE 17:00  Şoferul din Vaslui, împuşcat mortal, joi, de poliţişti, este nepotul fostului şef al Poliţiei Rutiere Vaslui, Iulian Munteanu, scrie vremeanoua.ro. Acesta din urmă este judecat din 2016 pentru mai multe fapte de corupţie. A fost denunţat în 2014 chiar de un subaltern, agentul principal Mihai Vizitiu, care, coincidență, este chiar cel a cărui armă s-a descărcat.

Vizitiu a colaborat cu procurorii anticorupţie, având calitatea de colaborator cu identitate reală în dosarul care se judecă acum la Tribunalul Vaslui.

Bărbatul împușcat, care are 26 de ani, conducea fără permis, a oprit la semnele agenţilor, dar a ieşit din maşină şi a luat-o la fugă. În momentul în care era imobilizat de agenţi, arma unuia dintre ei s-a descărcat accidental. 

 

ACTUALIZARE 15:05 - Bărbatul a decedat înainte de a fi transportat la spital. Echipajul medical care a ajuns la fața locului a constatat că persoana rănită este în moarte cerebrală. Potrivit Poliţiei Române, un agent de poliţie din cadrul Biroului Rutier a urmărit un tânăr suspectat de comiterea unei infracţiuni în trafic, încercând să-l oprească prin somare verbală şi foc în plan vertical.


Bărbatul era în evidențele polițiștilor din Vaslui pentru o serie de infracțiuni comise în trafic. Avea trei dosare penale pentru conducere fără permis și sub influența băuturilor alcoolice.

Astăzi, polițiștii au aflat că acesta este în trafic, la volan, deși nu avea dreptul să conducă având în vedere anchetele penale care îl vizau.

După ce l-au depistat în zona industrială a orașului au încercat să îl legitimeze. Bărbatul a oprit mașina, a coborât, dar a luat-o la fugă.

Un subofițer a pornit după el, l-a prins și a început o încăierare. Atunci, arma polițistului s-a descărcat accidental, iar bărbatul în vârstă de 25 de ani a fost rănit la cap. Starea acestuia este gravă și va fi dus la Iași cu elicopterul.

O anchetă condusă de un procuror urmează să stabilească în ce împrejurări a scos polițistul arma și cum a fost rănit la cap bărbatul.

Dumitru Coarnă, liderul SNPPC: Vor fi declanșate cercetări în acest caz pentru a se stabili cauzele și condițiile care au dus la acest incident. Sunt convins că polițiștii au acționat în termeni legali. Este posibil ca arma să se fi descărcat accidental după ce agentul a scos pistolul pentru a-l soma să se oprească. În încăierare se poate ca arma să se fi descărcat accidental. Există posibilitatea neglijenței, există posibilitatea declanșării accidentale. Ancheta o să stabilească.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri