Un tren cu cereale a deraiat, trafic feroviar blocat între Craiova și Caracal. Trenurile întârzie sute de minute, ce pot face călătorii

Data actualizării: Data publicării:
tren0deraiat-digi24
Un tren privat de marfă încărcat cu cereale a deraiat între Craiova şi Caracal. FOTO: Captură Digi24

Nouă vagoane ale unui tren privat de marfă încărcat cu cereale au deraiat, iar două s-au răsturnat, marți, între Craiova şi Caracal. Traficul feroviar a fost restricţionat.

ACTUALIZARE 12.20 CFR SA precizează că în urma deraierii au fost avariate ambele fire de circulație, fir I Leu – Malu Mare și fir II Malu Mare - Leu.

Linia CF a fost afectată pe o porțiune de 100 m pe firul I, pe o porțiune de 200 m pe firul II, au fost distruse 3 aparate de cale și a fost rupt un stâlp. Compania transmite că reparațiile pot fi efectuate doar după ridicarea vagoanelor deraiate, așa că nu se poate estima când va fi redeschisă circulația feroviară în zonă.

Echipele intervin cu 2 macarale de mare tonaj pentru ridicarea vagoanelor; 2 utilaje multifuncționale; 1 drezină de linie care va asigura transportul materialelor pentru reîntregirea suprastructurii și 2 drezine pantograf care vor acționa pentru repunerea tensiunii.

În acest moment circulația trenurilor se realizează cu tracțiune Diesel, pe rute alternative Craiova – Piatra Olt – Caracal (linie simplă neelectrificată) sau cu transbordarea călătorilor cu mijloace auto între stațiile CF Craiova – Caracal și retur, asigurată de SRCF Craiova.

ACTUALIZARE 11.00 O parte din trenurile cu tranzit pe ruta Caracal – Craiova (precum trenurile internaționale, trenurile ce au în compunere vagoane de dormit și cușetă) sunt direcționate pe ruta ocolitoare Caracal – Piatra Olt – Craiova, precizează CFR Călători.

Pentru celelalte trenuri, fie este asigurată transbordarea pasagerilor cu mijloace auto, între stațiile Craiova și Caracal și retur de către managerul infrastructurii feroviare –CFR SA, fie a fost oprită temporar circulația lor, călătorii fiind preluați de trenurile aflate în circulație. Pentru tranzitarea circulației pe rută ocolitoare, CFR Călători a pus la dispoziția CFR SA locomotive diesel.

Pasagerii care au bilete la aceste trenuri și doresc să renunțe la călătorie pot primi, la cerere, contravaloarea biletelor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.  

Știrea inițială:

Trei trenuri care aveau traseu pe acea rută vizată de restricţii şi urmau să ajungă în București au întârzieri de trei ore.

”Traficul feroviar a fost restricţionat începând cu ora 01:30 pe relaţia Craiova - Caracal, din cauza unui incident feroviar în care este implicat un tren privat de marfă. La intrarea în staţia CF Leu, peste macaze, 9 vagoane din compunerea unui tren privat de de marfă au deraiat, iar alte 2 s-au răsturnat”, informează CFR SA.

Trenul aparţine operatorului privat de marfă Global Rail Solutions avea în compunere 35 de vagoane încărcate cu cereale şi circula în relaţia Salonta – Roşiori Nord.

CFR precizează că personalul feroviar de la Craiova va acorda sprijin tehnic operatorului privat de marfă în procesul de repunere pe şină a vagoanelor deraiate si răsturnate, astfel încât zona Craiova – Caracal să fie redeschisă în condiţii de siguranţă.

În acest moment circulaţia trenurilor se realizează cu tractiune Diesel, pe rute alternative Craiova – Piatra Olt – Caracal (linie simplă neelectrificata), conform CFR.
O comisie de specialitate va stabili cauzele deraierii.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri