UTILITAR. Ce trebuie să faceți dacă rămâneți fără acte în străinătate

Data publicării:
pasapoarte mfax

Dacă v-a fost furat paşaportul sau alt act de identitate românesc, anunţaţi imediat Poliţia, apoi Ambasada sau Consulatul României. De la Poliţie obţineţi dovada că aţi reclamat un furt, pe baza căreia Consulatul vă poate elibera un titlu de călătorie. Este documentul de care aveţi nevoie ca să vă puteţi întoarce în ţară.

Pentru eliberarea unui titlu de călătorie ar trebui să depuneţi la secţia consulară a ambasadei un document de identitate cu fotografie şi o cerere de servicii consulare. Dacă nu mai aveţi însă niciun document de identitate, este suficient să declaraţi codul numeric personal.

Titlul de călătorie nu este gratuit însă, pentru eliberarea lui trebuie să plătiţi în jur de 65 de euro în momentul când depuneţi cererea la secţia consulară. Documentul pe care îl ridicaţi personal este valabil numai 30 de zile si permite titularului o singura călătorie în România. Actul îşi pierde valabilitatea la intrarea pe teritoriul României şi nu poate fi folosit pentru deplasarea în alte state.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri