Victor Ponta: Le mulţumesc aviatorilor români pentru că își fac datoria față de țară și față de NATO

Data publicării:
ponta aviator facebook 1

 În 2014, premierul Victor Ponta a zburat, ca pasager, într-un avion de luptă F16. FOTO: facebook.com/victor.ponta

 „Deși majoritatea evenimentelor festive de Ziua ‎Aviației‬ Române și a Forțelor Aeriene au fost organizate în weekend (în avans cu o zi), vreau să le mulțumesc astăzi aviatorilor români pentru dăruirea de care dau dovadă, pentru că își fac datoria față de țară și față de aliații noștri din NATO și ne țin în siguranță”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

„Realizările lor -operațiuni militare, dar și civile, de transport, de salvare - sunt apreciate în întreaga lume și au ajutat ‎România să fie o țară respectată și de încredere, mândră de tot ce au făcut eroii aerului în ultima sută de ani. ‎Forțele Aeriene‬ Române se bucură astăzi de un buget mai mare, de echipamente moderne - demne de nivelul înalt de pregătire al specialiștilor noștri din aviație. Cred că alături de felicitări trebuie să existe întotdeauna și un sprijin concret. Și mai am o mărturisire - de când am avut oportunitatea anul trecut să zbor ca pasager într-un avion de luptă F16, am rămas cu o convingere fermă: piloții români sunt printre cei mai curajoși oameni pe care îi cunosc", a mai spus premierul.

Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene a fost marcată la București și în țară printr-o serie de evenimente

Duminică, la Monumentul Eroilor Aerului din Piața Aviatorilor a avut loc o ceremonie militară și religioasă în cadrul căreia elicoptere și avioane ale Inspectoratului General de Aviație, Școlii Superioare de Aviație Civilă, precum și de la baze aeriene au efectuat zboruri demonstrative, scrie Agerpres.

Tot duminică, la Muzeul Național al Aviației Române, bucureșteni de toate vârstele au putut vedea avioane și elicoptere de după cel de-al Doilea Război Mondial, stații de radiolocație, uniforme și decorații, de Ziua Porților Deschise la această instituție.

Și la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la Câmpia Turzii a fost Ziua Porților Deschise, prilej cu care au avut loc zboruri demonstrative cu aeronave civile și militare, exerciții aeriene tactice cu MiG-21 LanceR, IAR-330 Puma, IAR-99 Șoim, IAR-316B și C-27J Spartan, lansări de parașutiști și a fost organizată o expoziție de aeronave.

Sâmbătă, Baza 90 Transport Aerian "Gheorghe Bănciulescu" și-a deschis porțile pentru public. Mii de oameni au venit încă de la primele ore ale dimineții să vadă demonstrațiile elicopterelor și tehnica militară.

La Baza de la Otopeni vizitatorii au putut asista la evoluția elicopterelor IAR-330 Puma și aeronavelor C-27J Spartan, C-130 Hercules, Antonov AN-30 și IAR-99 Șoim.

Sâmbătă a fost Ziua Porților Deschise și pe Aerodromul Giarmata din județul Timiș, unde au evoluat elicoptere IAR-330 Puma, avioane de luptă MiG-21 LanceR și aeronave de transport C-27J Spartan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri