VIDEO. Incendiu violent la Hidrocentrala Porţile de Fier 1: Pentru stingere au intervenit echipaje de pompieri din mai multe județe

Data actualizării: Data publicării:
incendiu la hidrocentrala portile de fier 1
Un incendiu violent a izbucnit la Hidrocentrala Porţile de Fier 1.

Un incendiu a izbucnit, joi seară, la un transformator electric aparţinând de Hidrocentrala Porţile de Fier 1, în localitatea Gura Văii din judeţul Mehedinţi, manifestându-se cu flacără deschisă. Pompierii au reuşit să localizeze repede incendiul, ulterior acesta fiind stins. S-a intervenit apoi pentru răcirea zonei. Nu s-au înregistrat victime, anunță IGSU.

ACTUALIZARE 22:20 - „Datorită intervenţiei operative a salvatorilor, incendiul a fost pentru început localizat, astfel că pericolul extinderii flăcărilor la vecinătăţi a fost eliminat, acționându-se apoi până la lichidarea incendiului, care a avut loc în scurt timp”, a anunţat IGSU.

Potrivit IGSU, întrucât temperaturile în zona de intervenţie sunt foarte ridicate, echipajele de stingere acţionează pentru răcirea întregii zone, astfel încât să fie evitată reaprinderea uleiului din transformator.

Știrea inițială: 

Un incendiu a izbucnit, joi seară, la un transformator electric aparţinând de Hidrocentrala Porţile de Fier 1, în localitatea Gura Văii din judeţul Mehedinţi, manifestându-se cu flacără deschisă.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), un incendiu a izbucnit în localitatea Gura Văii, din judeţul Mehedinţi, la un transformator electric aparţinând de Hidrocentrala Porţile de Fier 1.

„Din informaţiile deţinute la acest moment, incendiul se manifestă violent, cu flacără deschisă. Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la faţa locului au fost alocate 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. De asemenea, în sprijinul echipajelor mehedinţene s-a dispus suplimentarea forţelor de intervenţie cu o autospecială de stingere de la ISU Caraş-Severin, două autospeciale de stingere de la ISU Dolj, o autospecială de stingere de la ISU Gorj şi  o autospecială cu pulbere de la ISU Timiş”, arată sursa citată.

La acest moment, nu ar fi persoane surprinse, adaugă IGSU.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri