Sari la conținut

VIDEO. Vitezomanii de pe autostrăzi. Recordul ultimelor zile, 226 km/h

Recordul de viteză cu care s-a circulat pe autostrăzile României în ultimele zece zile este 226 de kilometri la oră. Cei doi șoferi care au călcat prea tare pe accelerație au fost amendați cu câte 1.450 de lei și au rămas fără permis de conducere pentru următoarele trei luni.

23 de șoferi care au depășit viteza pe autostradă au rămas fără permis în ultimele zile, anunță un comunicat al Poliției Române, în care se precizează că polițiștii „își adaptează permanent mijloacele de acțiune la situația din teren”. De asemenea, poliţiştii au dat 173 de amenzi.

De această dată, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale au acţionat pe autostrăzi cu o autospecială neinscripţionată, dotată cu aparat radar.

La data de 4 martie a.c., la ora 10.04, poliţiştii au depistat un bărbat, de 44 de ani, din Cluj-Napoca, ce rula cu viteza de 226 km/h, pe Autostrada A1. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, cu amendă de 1.450 de lei şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice, pentru 90 de zile.

În aceeaşi zi, o oră mai târziu, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale au depistat un alt bărbat, de 33 de ani, din Drobeta Turnu Severin, conducând, pe Autostrada A2, cu viteza de 211 km/h.

La data de 5 martie, ora 12.51, un bucureştean, de 39 de ani, a fost înregistrat de aparatul radar circulând cu 204 km/h, pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa.

Ieri, 7 martie, un alt bărbat, de 31 de ani, care conducea cu 206 km/h, pe Autostrada A1, dinspre Sebeș spre Sibiu, a fost depistat de polițiști.

Astăzi, la ora 08:45, polițiștii au depistat un bărbat, din Cugir, de 28 de ani, care conducea un autoturism, pe autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva, la km. 294, cu viteza de 226 km/h. Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă de 1.450 de lei și i-a fost reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce, pentru 90 de zile, potrivit comunicatului.

De asemenea, radarul a depistat un motociclist care rula pe Autostrada A1 cu 181 km/h. Acesta a primit o amendă de 1.305 lei și a rămas fără permis de conducere pentru 90 de zile.