Ziua Medaliei Regele Mihai I pentru Loialitate sărbătorită de Casa Regală

Data publicării:
1411 20rege-33367

Decorația este semnul prețuirii Majestãții Sale față de românii și strãinii care au fãcut eforturi și sacrificii pentru a promova sau apăra principiile Casei Regale. Ziua Medaliei se sãrbãtorește în fiecare an pe 8 noiembrie, dar anul acesta celebrarea a avut loc cu câteva zile mai târziu. Decorația din bronz masiv reprezintã profilul Majestății Sale Regelui Mihai, incadrat de frunze de laur.

Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate se acordă din anul 2008. Puţini sunt însă cei aleşi să o primească. Există numai 150 de exemplare.

Şi toate cele 150 de distincţii au fost deja oferite mai multor personalităţi din societatea civilă, din mediul politic sau din lumea culturală.

De ziua medaliei, Casa Regală a mai oferit şi o altă distincţie. Mariana Mihuţ a primit decoraţia Nihil sine Deo.

Există şi un protocol de purtare a medaliei. Decoraţia se poartă numai la ocazii speciale, la costum inchis, smoking sau frac. Doamnele o pot purta la taior şi la rochii de zi sau de seară.

Alături de medalie, Majestatea Sa Regele Mihai a instituit alte trei decoraţii: Crucea Casei Regale a României, Decoraţia Nihil Sine Deo şi Medalia Principesa Moştenitoare Margareta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri