Florin Cîțu: Avem acest plan, să revenim la normalitate la 1 iunie

Data publicării:
tineri care stau la masa si rad
Premierul Florin Cîțu spune că planul autorităților este ca redeschiderea industriei HoReCa să aibă loc la 1 iunie Foto: Guliver/GettyImages

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri că autoritățile doresc să redeschidă industria turismului la 1 iunie. Un comitet interministerial s-a reunit deja pentru a discuta soluții în acest sens, dar totul depinde și de ritmul campaniei de vaccinare. Șeful executivului a mai anunțat că în domeniul spectacolelor, vor fi organizate primele evenimente-pilot și în funcție de rezultatele acestora, se va lua o decizie.

„Noi vom redeschide sau avem acest plan de a reveni la normalitate la 1 iunie și eu cred că asta doresc toate restaurantele în România și cei din activitatea HoReCa - să revină la normalitate, oamenii să fie angajați, să lucreze, să primească un salariu, de aceea avem această campanie de vaccinare și o accelerăm în această perioadă, ca la 1 iunie să putem să revenim la normalitate și am dat pentru acest sector câteva indicii, câteva propuneri. Chiar în acest moment, comitetul interministerial se întâlnește și veți vedea că sunt mai multe soluții pe masă”, a declarat premierul Florin Cîțu, miercuri, într-o conferință de presă.

Premierul a anunțat că pentru industria de divertisment, vor fi organizate în perioada următoare, la București, spectacole-pilot și sunt discuții și pentru Cluj. În funcție de rezultate, se va lua o decizie.

„După ce avem aceste informații putem să vorbim mai mult, dar, când vom ajunge la 1 iunie și vom aveam 5 milioane de persoane vaccinate, putem să discutăm altfel despre situație. Dacă nu ne vaccinăm, orice scenariu pe care noi îl punem pe masă, va fi complicat să mergem cu el înainte”, a punctat premierul.

Citiți și: Va fi masca obligatorie pe plajă și în apă, de 1 Mai?

 

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri