Video Imagini cu autocarul cu turiști străini, chiar înainte de a lovi limitatorul de la Pasajul Unirii. Primele declarații ale șoferului

Data actualizării: Data publicării:
accident autocar
Un autocar a fost implicat într-un accident grav la Pasajul Unirii FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Un mort, un rănit grav și alți 21 de răniți, printre care și doi copii. Acesta este bilanțul accidentului de autocar produs la intrarea în Pasajul Unirii din București. Autocarul caare transporta 47 de turiști greci a intrat în limitatorul de înălțime care distrus plafonul mașinii. Imagini în exclusivitate au fost trimise de un spectator Digi24 cu autocarul, cu puțin timp înainte să lovească limitatorul.

Șoferul autocarului ar fi schimbat direcția de mers chiar înainte să intre în pasaj. Înainte de limitatorul distrus, mai există un altul, care are roluld e a-i avertiza pe șoferi că urmează pasajul și că există o limită de înălțime pentru acesta.

Șoferul autocarului ar fi venit însă pe prima bandă, care nu e acoperită de primul limitator, dar înainte să ajungă la pasaj a trecut pe banda a treia, unde a lovit limitatorul de înălțime.

Autocarul avea o viteză de 40-50 de kilometri pe oră.

Șoferul, care nu vorbește limba engleză, a vorbit cu polițiștii prin intermediul unui traducător. Agenții l-au dus pe traseu și i-au arătat toate indicatoarele pe care el le-a ignorat.

Bărbatul le-a spus polițiștilor că nu a văzut primul limitator și că a schimbat banda chiar înainte să ajungă la al doilea și că spera că autocarul o să încapă.

Din păcate a fost un accident destul de grav. Au fost mobilizate forțe de la serviciul de ambulanță, de la SMURD, poliție, jandarmerie. La acest moment numărul total e de 22 de persoane transportate la patru spitale. Din păcate, pacientul care a fost în stop cardiac s-a încercat resuscuitarea lui dar a fost declarat decedat. Mai avem un pacient întubat, tot la Floreasca, care e într-o stare critică”, spune șeful DSU, Raed Arafat.

Persoana care a decedat este un bărbat care avea vârsta cuprinsă între 40 și 50 de ani. El a murit în drum spre spital. Persoana intubată este o femeie de aproximativ 30 de ani.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri