În Bucureşti a fost depăşită rata de acoperire vaccinală de 50%

Data actualizării: Data publicării:
persoana cu masca vaccinata de o asistenta
Capitala a depășit pragul de 50% rată de vaccinare. Foto: Getty Images

Valeriu Gheorghiţă a anunțat, marți, că în Capitală se înregistrează o rată de vaccinare împotriva Covid-19 de peste 50% din populaţia rezidentă eligibilă, de peste 12 ani. Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, cea mai ridicată rată de imunizare are, după București, județul Cluj, iar la extrema cealaltă sunt județele Giurgiu și Suceava, care abia ajung la 20%.

"În momentul de faţă, la nivelul municipiului Bucureşti s-a depăşit rata de acoperire vaccinală de 50% din populaţia rezidentă eligibilă, de peste 12 ani, mai exact este 50,15%, urmat judeţul Cluj, care are o rată de acoperire vaccinală de 46,32%. Ca sumarizare, 40% dintre judeţe, incluzând municipiul Bucureşti, au o rată de acoperire vaccinală de peste 30%, aproximativ 55% dintre judeţe au o rată de acoperire vaccinală între 20 şi 30% şi mai sunt două judeţe, Giurgiu şi Suceava, care au o rată de acoperire vaccinală aproape de 20%, în jur de 19,7%", a declarat Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă susținută marți la Palatul Victoria.

El a informat că în prezent sunt active aproximativ 581 de centre de vaccinare, cu 837 de fluxuri, în perspectiva administrării dozei 3.

În acelaşi timp, referitor la bilanţul vaccinărilor, şeful CNCAV a menţionat că până la data de 20 septembrie au fost vaccinate cu cel puţin o doză peste 5,38 milioane de persoane, 5,26 milioane de persoane având schema completă.

Citește și: Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea cu a treia doză ar putea începe săptămâna viitoare

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri