În fabrica din Ilfov închisă de anchetatori se produceau și droguri, și vitamina C. Harta rutelor din România spre Europa

Data publicării:
harta-droguri
În fabrica din Ilfov închisă de anchetatori se produceau și droguri, și vitamina C. Harta rutelor din România spre Europa. FOTO: Captură Digi24

Farmaciile din România ar putea rămâne fără vitamina C injectabilă. Cel mai mare furnizor din țară este fabrica din Ilfov în care se produceau și droguri. Aceasta a fost închisă de anchetatori.

Investigația din țara noastră a început după ce polițiștii din mai multe state europene au depistat pastilele care veneau din România.

Fabrica de medicamente se află pe o stradă din Voluntari și este poziționată chiar între blocuri. Anchetatorii au depistat nu mai puțin de 97 de transporturi care au ieșit pe poartă și s-au îndreptate spre țări precum Polonia sau Cehia acolo unde era fabricată metamfetamina.

Tirurile cu pastile plecau din România legal și se îndreptau spre Polonia. Acolo precursorii erau împărțiți în transporturi mai mici. O parte mergeau la fabrica din Polonia, iar restul spre Slovacia și apoi în Cehia.

Odată ce pastilele din România ajungeau la fabricile clandestine, începea procesul ilegal de fabricare a drogurilor. Precursorii erau transformați în metamfetamină, iar produsul final era vândut în Germania și Japonia.

16 suspecți au fost deja arestați în acest dosar. În România unul dintre ei este administratorul fabricii, fost vicepreşedinte al Asociaţiei Producătorilor de Medicamente din România.

Răzvan Prisada, președintele ANMDM: Încercăm să identificăm dacă există în acea listă produse care ar putea avea risc de discontinuitate din această cauză. Cred că cel mai relevant exemplu este vitamina C fiole.

Anchetatorii spun că precursorii din fabrica din România ar fi ajuns și în Spania, Lituania sau Bulgaria.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri