Încă 184 de cetățeni români vor fi repatriați din Veneția marți seară

Data actualizării: Data publicării:
avion nori - lp

Încă 184 de cetățeni români vor fi repatriați din Italia, marți seara, cu o cursă aeriană tip charter,  operată de o companie privată, care va decola de la Veneția, informează Ministerul de Externe. 

Autoritățile române au făcut demersuri pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români nerezidenți, care sunt lucrători sezonieri, afectați de restrângerea drastică a activităților economice în care erau angrenați în Italia, precum și a cetățenilor români care se află în Italia în situații deosebite, fără posibilități reale de a continua prezența pe teritoriul Italiei. 

Comunicatul MAE nu precizează unde va ateriza aeronava cu români aduși din Veneția, dar este deja al patrulea transport de acest fel din ultimele zile. Sâmbătă, două aeronave cu români din Italia au aterizat pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, aceştia fiind duşi la un centru de carantinare amenajat în cadrul unui hotel din Mamaia. Luni seara, un alt avion cu români repatriaţi a ajuns în judeţul Constanţa, iar ei au fost transportaţi la un centru de carantinare din Techirghiol. MAE anunțase, luni, că în cursul serii vor reveni în ţară 109 cetăţeni români aflaţi temporar în Italia.

„Reînnoim apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară”, avertizează MAE.

„De asemenea, facem apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniem că deplasările către România nu sunt recomandate”, subliniază autoritățile române. „Astfel de deplasări sunt tot mai mult afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilitățile de asistență din partea autorităților române să se reducă în mod considerabil, și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța celor de acasă”, subliniază MAE.

Cetățenii români aduși în țară din Italia intră în carantină instituționalizată.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri