Încă șapte localități din jurul Bucureștiului intră în scenariul roșu

Data publicării:
masini politie - captura
Încă șapte localități din Ilfov au intrat în scenariu roșu Foto: captură video

Șapte localități din jurul Bucureștiului intră în cod roșu după ce rata de incidență a depășit pragul de 3 îmbolnăviri la mia de locuitori. Oficialii spun că în cele 7 localități din Ilfov masca va deveni obligatorie și în spațiile deschise, iar restaurantele vor fi închise la interior. În total, în Ilfov sunt nouă localități în scenariul roșu. Primele două, intrate în urmă cu aproape două săptămâni, Berceni și Dărăști, înregistrează scăderi considerabile la numărul de peroane infectate după impunerea restricțiilor.

 

Orele amiezii în localitatea Brănești. În doar câteva minute străzile se umplu de polițiști și forțe de ordine. Autoritățile de aici au fost informate că nu mai sunt în scenariul galben. Au intrat în scenariul roșu din cauza numărului mare de infectări, iar prima schimbare deja se vede pe străzi. Polițiștii au ieșit într-una dintre cele mai aglomerate intersecții pentru a pune în aplicare noile restricții.

În localitate sunt patru licee în care cursurile se desfășurau conform scenariului galben.

„Noi am aflat că am depășit 3, așa că de mâine cu siguranță intrăm în scenariu roșu. (Reporter: Când ați primit vestea aceasta?) Acum 5 minute! După ce parcurgem etapele ce țin de documente, o să facem și anunțul oficial către părinți să către copii”, spune Dumitru Nicolau, directorul unui liceu din Brănești.

Asta înseamnă că pentru elevi a fost ultima zi în care au venit fizic la școală. Urmează două săptămâi în care cursurile se vor desfășura pe internet.

- Înțeleg că intrați în scenariul roșu!

- Pfoaii!

- Cum vezi situația asta? Azi ai venit la școală, dar de mâine?

- Nasol! La școală, așa, interacționezi cu lumea, așa, în online ești tu și cu camera și nu este același sentiment ca la școală.

Pe lângă lângă localitatea Brănești, alte șase localități au intrat în scenariul roșu.

Cele 7 localităţi în care incidenţa cazurilor este mai mare de 3 la mia de locuitori sunt Brăneşti, Bragadiru, Ciorogârla, Dobroieşti, Dragomireşti Vale, Mogoşoaia şi Popeşti Leordeni. Alte două localități din Ilfov au intrat în scenariul roșu de la sfârșitul lunii octombrie, Berceni și Dărăști.

În urmă cu aproape două săptămâni localitatea Berceni intra în scenariul roșu, rata de incidență depășea 3 la mia de locuitori. Între timp, după ce restricțiile au fost aplicate lucrurile s-au mai schimbat. În momentul de față, deși va continua scenariul roșu, rata de incidență este de 0,7 la mia de locuitori.

Deși responsabilii spun că scăderea este spectaculoasă după luarea restricțiilor, locuitorii din Berceni sunt sceptici.

- Câte persoane din acest autobuz au fost testate? Este cineva care a fost testat?

- Niciunul nu este testat, absolut nimeni. Cine să testeze? Dacă mergem undeva, obligatoriu trebuie să plătim! 

Oficialii spun că deși numărul persoanelor infectate a scăzut în cele două localități, scenariul roșu va fi aplicat până vor trece cele două săptămâni și apoi va fi luată o decizie.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri