Informații Digi24: ISU a trimis la Parchet doar câteva cadre din interiorul clubului Colectiv. Șefii ISU ar putea fi audiați

Data actualizării: Data publicării:
Colectiv Bucuresti Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Noi informații privind înregistrarea ținută ascunsă timp de patru ani cu intervenția pompierilor la tragedia din clubul Colectiv. Surse din Parchetul General au confirmat pentru Digi24 că încă de acum patru ani, când a fost deschis dosarul penal pentru ucidere din culpă, procurorii au transmis ISU două solicitări.

Una se referea la un raport care privea activitatea din seara respectivă și imagini, dacă acestea existau. Cei de la ISU au transmis, într-adevăr, niște imagini, dar este vorba doar de câteva cadre filmate în interiorul clubului Colectiv. Nu a fost transmisă către procurori nicio imagine din înregistrarea publicată astăzi de Libertatea.

ISU nu a transmis aceste imagini, deși avea înregistrarea. Au făcut însă o selecție și câteva cadre din interiorul clubului au fost transmise la Parchetul General.

Aceasta, în condițiile în care astăzi, cei trei șefi ai ISU au spus că procurorii nu le-au cerut niciodată „punctual” imaginile, dar nici nu au spus că au trimis procurorilor nici acele cadre din interiorul clubului.

Este vorba despre o posibilă infracțiune, relatează Ioana Ciurlea, jurnalist Digi24, cu referire la articolul 275 din Codul Penal: „Sustragerea, distrugerea, reţinerea, ascunderea ori alterarea de mijloace materiale de probă sau de înscrisuri, în scopul de a împiedica aflarea adevărului într-o procedură judiciară, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani”.

Surse din Parchetul General spun că nu va fi deschis un dosar separat pentru ce s-a întâmplat cu aceste imagini, dar este posibil ca cei trei șefi ai ISU București să fie chemați la audieri de către procurori în dosarul pe care ei l-au deschis în 2016, în care se fac cercetări cu privire la intervenția din seara tragediei.

În acest dosar, procurorii nu au făcut o solicitare nouă pentru a obține imagini, pentru că au preluat din primul dosar deschis în legătură cu tragedia din Colectiv, care între timp fusese trimis în judecată, toate mijloacele de probă, inclusiv imagini de pe camerele de supraveghere, imagini de la posturile de televiziune, de pe camerele de filmat ale celor care au participat la concertul Goodbye to Gravity. Procurorii nici măcar nu au luat în calcul ideea că pompierii ar putea să mai aibă și alte imagini, pe care să nu le fi pus la dispoziție, potrivit surselor Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri