Administratorul judeţului Teleorman, audiat la DNA

Data actualizării: Data publicării:
DNA agerpres_7928426

Mircea Dumitrescu, administratorul public al judeţului Teleorman, este audiat, miercuri, la sediul DNA, el fiind săptămâna trecută pus sub acuzare de DNA într-un dosar privind încheierea ilegală a trei contracte cu o firmă şi cu o persoană pentru închirierea de părţi din insula Belina şi braţul Pavel al Dunării. În acelaşi dosar este urmărit penal şi Adrian Ionuţ Gâdea, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării şi fost preşedinte al CJ Teleorman.

Mircea Dumitrescu a venit la DNA în jurul orei 13.30, fiind însoţit de avocatul său.

El a intrat în sediul direcţiei fără să facă declaraţii.

Surse judiciare au declarat că Dumitrescu a fost chemat la DNA pentru întocmirea de acte procedurale în dosarul Belina, în care este urmărit penal.

Săptămâna trecută, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus urmărirea penale faţă de Adrian Ionuţ Gâdea, la data faptei preşedinte al CJ Teleorman, şi faţă de Nela Dorica Iordan, la data faptei inspector la Serviciul Financiar Contabilitate, pentru abuz în serviciu în formă continuată, dar şi faţă de Mircea Dumitrescu, la data faptei administrator public al judeţului Teleorman, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă continuată.

Anchetatorii arătau că, în luna ianuarie 2014, suspectul Gâdea Adrian Ionuţ, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, beneficiind de ajutorul suspectului Dumitrescu Mircea, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu a îndeplinit acte prevăzute în dispoziţiile legislaţiei primare, fapt ce a dus la încheierea cu o societate comercială şi o altă persoană a trei contracte de închiriere având ca obiect părţi din insula Belina şi braţul Pavel al fluviului Dunărea, în suprafaţă totală de 80 hectare.

Concret, aceste contracte au fost încheiate pe o perioadă de 10 ani (la preţuri de 1.900 lei/ha/an, 2.792 lei/lună şi 3.988 lei/lună, toate fără TVA), fără organizarea unei licitaţii şi fără iniţierea şi parcurgerea procedurii de emitere a unei hotărâri de consiliu judeţean”, arăta DNA.

Potrivit sursei citate, „scopul acestora era darea suprafeţelor respective în folosinţa temporară a locatarului pentru creşterea peştelui în regim natural, fără furajare, pentru pescuit sportiv şi agrement, interzicându-se desfăşurarea oricăror altor activităţi”.

Contractele respective au făcut obiectul controlului financiar preventiv, viza fiind acordată în aceeaşi zi, 16 ianuarie 2014, de către suspecta Iordan Nela Dorica, inspector la Serviciul Financiar Contabilitate, în condiţiile în care aceasta cunoştea modalitatea de încheiere a acelor documente.

Prin aceste demersuri a fost cauzată o vătămare a intereselor publice, legitime ale CJ Teleorman, totodată, fiind obţinut un folos necuvenit de către beneficiarii contractelor, reprezentat de dobândirea imobilelor respective.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri