Avocatul lui Radu Mazăre: Prezenţa sa nu poate să ajute procesul penal

Data actualizării: Data publicării:
radu mazare_dna_04_INQ_Octav_Ganea

Procurorii încep mâine demersurile pentru aducerea în ţară a lui Radu Mazăre. Fostul primar al Constanţei a anunţat la finalul anului că a plecat în Madagascar. Fără permisiunea pe care ar fi trebuit să i-o dea magistraţii, pentru că e sub control judiciar şi ar fi trebuit să se prezinte la poliţie. Anchetatorii vor ca termenul în procesul pentru luare de mită, programat spre sfârşitul lunii, să fie devansat pentru a cere mandat de arestare.

Avocatul fostului primar spune că nu este necesară prezenţa lui pentru desfăşurarea procesului, deci instanţa ar trebui să respingă propunerea de arestare preventivă.

Apărătorul mai spune că că Radu Mazăre şi-a asumat riscul de a-şi pierde libertatea, odată cu plecarea din ţară.

Tiberiu Bărbăcioru, avocat: Domnul Mazăre a fost anchetat, a fost audiat, şi-a propus toate probele, au fost administrate marea majoritate a probelor. Prezenţa sa personală, fizică, nu poate să ajute desfăşurarea mai rapidă sau în condiţii mai bune a procesului penal.

Reporter: Este sigur dumnealui că va primi azil politic în Madagascar?

Tiberiu Bărbăcioru, avocat: Nu aş putea crede că există o siguranţă, întrucât trebuie înfăptuite nişte proceduri, dar, speranţa, sunt convins că este una majoră”.

De altfel, principalul argument al lui Radu Mazăre este că Justiţia îl persecută: are patru dosare penale deschise doar anul trecut.

„Modalitatea în care statul român (...) mă cercetează abuziv dovedeşte că sunt în continuare o ţintă politică a Statului Paralel”, se arată în scrisoarea trimisă de Radu Mazăre.

Radu Mazăre a lipsit sâmbătă de la vizita obligatorie de la poliţia Constanţa impusă de Curtea Supremă. Când poliţistul care îl supraveghea l-a sunat, a aflat că fostul primar este în Madagascar şi că nu are de gând să se întoarcă prea repede acasă.

FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri