C.Antonescu susține propunerea Monei Pivniceru de modificare a desemnării judecătorilor la CC

Data publicării:
crin 20antonescu 20resize 20mediafax 20foto 20octav 20ganea-56871

Liderul PNL a susţinut într-o emisiune la un post de televiziune că împărtăşeşte propunerea Monei Pivinceru cu anumite nuanţe.

„Ar fi normal ca toate cele trei puteri ale statului să aibă o proiecţie în desemnarea acestor judecători (la Curtea Constituţională, n.r.) şi mie mi se pare că atunci trei ar putea fi numiţi de către Parlament, trei de puterea executivă - unde eu cred că dacă cea mai mare parte a prerogativelor constituţionale se menţin se pot regăsi preşedintele şi Guvernul - şi în orice caz trei de către puterea judecătorească, de către un CSM care să fie într-adevăr reprezentant al puterii judecătoreşti”, a susţinut Crin Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat că acest lucru s-ar putea realiza odată cu revizuirea Constituţiei, printr-o rearanjare a instituţiei.

Eu cred că trebuie să discutăm cât mai repede această chestiune, chiar în contextul modificării Constituţiei însăşi, şi cred că în felul acesta am putea să limităm posibilitatea şi printr-o astfel de rearanjare a puterilor care desemnează... şi după părerea mea şi printr-o restricţie, în aşa fel încât să avem doar judecători de carieră pentru o asemenea Curte Constituţională”, a mai spus Antonescu, precizând că ar putea fi deschisă această instituţie şi universitarilor de un anumit grad în domeniul dreptului constituţional.

Ministrul Justiţiei,Mona Pivniceru a propus luni, la o dezbatere despre Curtea Constituţională şi modificarea Legii fundamentale, ca membrii CC să fie numiţi de Parlament, Guvern şi puterea judecătoarească, deoarece actuala modalitate de stabilire a componenţei nu asigură echilibrul între puteri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri