Cazul furtului de tablouri. Olanda cere României extrădarea celor trei suspecţi

Data publicării:
30012013 20extradare-46719

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au primit de la autorităţile olandeze o solicitare de extrădare a celor trei suspecţi arestaţi preventiv în cazul furtului celor şapte tablouri din muzeul Kunsthal din Rotterdam, au declarat surse judicare, pentru Mediafax

Potrivit surselor citate, autorităţile olandeze vor să-i cerceteze şi să-i judece pe Mihai Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Radu Dogaru după legislaţia aflată în vigoare în Olanda.

Sursele citate au precizat că procurorii DIICOT suspectează că cei trei suspecţi sunt doar complici şi că autorul real al planului furtului nu a fost identificat încă. Autorităţile olandeze nu ar fi de acord cu această presupunere a anchetatorilor români, acesta fiind şi posibilul motiv al cererii de extrădare.

„Având în vedere că olandezii au făcut această cerere oficială, parchetul nu doreşte să dea încă eficienţă acestei solicitări, motivat de calitatea suspecţilor, care este cea de complici. Se prezumă deocamdată că autorii sunt alţii, dar chiar şi aşa nu este finalizată verificarea totală în dosar. Se fac toate eforturile omeneşti de către procurorii DIICOT pentru găsirea tablourilor”, au arătat sursele citate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri