Sari la conținut

Cristian Boureanu va fi eliberat

Cristian Boureanu va fi eliberat astăzi din Pentinciarul Rahova. Decizia magistraților de la Tribunalul București este definitivă. Fostul deputat va rămâne sub control judiciar în dosarul în care e judecat pentru ultraj.

De două luni, Cristian Boureanu este în arest după ce a lovit un poliţist de la rutieră și a fost deja trimis în judecată.

Procurorii arată, în rechizitoriu, că în 9 iunie, în jurul orei 01:30, Cristian Boureanu, aflat pe locul din dreapta-faţă într-un autoturism oprit în trafic în zona Pieţei Charles de Gaulle de către un echipaj de poliţie rutieră, a devenit violent la momentul solicitării documentelor de identitate de către un agent de poliţie.

Boureanu l-a ameninţat pe acesta, i-a prins degetele mâinii drepte prin închiderea portierei autoturismului, i-a răsucit mâna stângă, i-a rupt cămaşa uniformei de serviciu şi l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni care pot necesita 15-20  zile de îngrijiri medicale.

De asemenea, fostul deputat i-a amenintat pe cei doi poliţişti din echipaj, mai spun procurorii. Cristian Boureanu a fost dus în Arestul Central al Poliţiei Capitalei în 10 iunie.