DNA vrea termene mai scurte pentru Dragnea şi Vâlcov. Liderul PSD: "De ce sunt agitaţi? Unde e situaţia excepţională?”

Data actualizării: Data publicării:
liviu dragnea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

DNA cere Curţii Supreme celeritate în procesele lui Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov, adică termene mai scurte pentru cele două dosare. Procurorii au depus, azi, la instanţa supremă două cereri de devansare a termenelor stabilite de completurile de 5 judecători în cazul celor doi. „Unde e situaţia excepţională?”, a fost reacţia lui Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: „DNA-ul a intrat în panică. E agitat. De ce sunt agitaţi? Au un grafic, ceva, un grafic cu date când trebuie să fie executat unul sau altul?

Au hotărât ei că pentru mine şi pentru Darius trebuie să se ia termene mai aproape.

De ce? Au explicat motivul?

Astfel de cereri se depun când apar situaţii excepţionale. Unde e situaţia excepţională?”

Procurorii au depus, miercuri, la instanţa supremă două cereri de devansare a termenelor stabilite de completurile de cinci judecători în cazul celor doi. Asta înseamnă că DNA vrea judecarea lor mai repede de 20 mai, respectiv 11 iunie, în cazul lui Vâlcov.

În solicitările depuse la Înalta Curte, Direcţia Naţională Anticorupţie invocă principiul judecării cu celeritate a dosarelor de corupţie.

Cererea care vizează dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat, în primă instanţă, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, vine în contextul în care la 1 iunie unul dintre judecători se pensionează. Înlocuirea acestuia echivalează cu reluarea audierilor făcute deja în acest caz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri