Sari la conținut

Doi foști manageri de spitale, condamnați la închisoare cu suspendare

Doi foști manageri ai Spitalului Bagdasar Arseni și Institutului Oncologic București au fost condamnați fiecare la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Decizia luată astăzi de Curtea de Apel București este definitivă.

În prima instanță, în noiembrie anul trecut, Tribunalul București i-a condamnat tot la trei ani de închisoare cu suspendare.

Bogdan Păltineanu și Dan Straja au fost acuzați că au luată mită în formă continuată de la mai multe firme cu care spitalele pe care le conduceau aveau diverse contracte. 

O revistă era folosită de fiecare dată pentru a ascunde plicul în care se regăsea comisionul. Discuţiile erau purtate departe de spitale, de obicei în maşina reprezentantului firmei care plătea comisionul. 

Managerul de la Bagdasar-Arseni, Bogdan Păltineanu, a luat mită în perioada în care era manager al institutului Ana Aslan. Atunci a primit mită 73.450 euro și 18.600 lei. Banii au fost în schimbul derulării în bune condiții a două contracte de la reprezentanții a două firme. 

Managerul Institutului Oncologic Bucureşti, Dan Nicolae Straja, a luat mită 95.750 de euro tot de la reprezentantul unei firme cu care spitalul avea un contract.