Dosarul Bamboo. Cercetarea la faţa locului ar putea dura câteva luni

Data publicării:
interior Bamboo 1 250117

Ancheta incendiului de la clubul Bamboo bate pasul pe loc la cinci zile de când localul s-a făcut scrum. Experţii în pirotehnie de la INSEMEX Petroşani au venit să facă investigaţia, dar nu au putut intra printre ruine pentru că nu a fost încă îndepărtat pericolul de prăbuşire. Ancheta ar putea dura luni de zile.

Anchetatorii au intrat în anexele clubului, însă, pentru a afla exact de la ce a izbucnit incendiul, este nevoie ca fiecare centimetru al ruinei să fie atent investigat.

Ceea ce procurorii nu au reuşit până în momentul de faţă a fost să intre undeva în mijlocul clubului, unde zona este distrusă în totalitate şi există un pericol destul de mare de prăbuşire al tavanului.

Inspectoratul de Stat în Construcţii a interzis accesul anchetatorilor în incintă, înainte ca zona să fie declarată sigură. Pentru asta este, însă, nevoie de mai multe utilaje, inclusiv o macara de gabarit mare, care să înlăture bucăţile ce ameninţă să se prăbuşească.

Dumitru Bădrăgan, avocat: „Şi în măsura în care vor fi necesare astfel de lucrări, vor fi suportate bănuiesc de către proprietari. Până la urmă interesul nostru este să fie făcută expertiza, şi să poată exista un acces în siguranţă în incintă”.

La aproape o săptămână de la incendiu, anchetatorii nu au putut lua prea multe probe dintre ruine, dar specialiştii INSEMEX cred că întârzierea nu contează prea mult în economia anchetei.

Cercetarea la faţa locului ar putea dura şi câteva luni.

Fiecare centimetru al ruinei Bamboo va fi răscolit de anchetatori, filmat şi fotografiat de specialiştii INSEMEX. Cu ajutotul imaginilor, cei de la INSEMEX vor reconstitui virtual incendiul din clubul exclusivist.

Aşa au făcut şi în cazul incendiului din Colectiv şi al celui de la Maternitatea Giuleşti. Până acum, ancheta incendiului din Bamboo se sprijină doar pe declaraţiile martorilor şi pe cele câteva imagini filmate de clienţi imediat după izbucnirea focului. Peste 50 de persoane, între care şi angajaţii şi proprietarii clubului, le-au povestit criminaliştilor ce au văzut, însă nu este suficient. Proprietarul clubului a cerut să ia parte la cercetări. I s-a interzis acest lucru. Giosue Castellano e convins că cineva a dat foc clubului său.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri