Fostul șef al Poliției Locale Oradea, condamnat la 8 ani închisoare după ce și-a înjunghiat soția de cinci ori

Data publicării:
o pereche de catuse langa un ciocanel de justitie
Fostul șef al Poliției Locale Oradea a fost condamnat la 8 ani și 8 luni închisoare după ce și-a înjunghiat soția de cinci ori Foto: Profimedia Images

Fostul şef al Poliţiei Locale din Oradea a fost condamnat la 8 ani și 8 luni de închisoare, după ce și-a sechestrat și înjunghiat fosta soție. Totul s-a întâmplat la începutul anului, într-o parcare din oraș.

În urma unui conflict, bărbatul a început să-și lovească fosta soție, apoi a înjunghiat-o de cinci ori. Victima a ajuns la terapie intensivă cu leziuni de „gravitate medie şi mare”, toate provocate prin înjunghiere, care i-au atins şi afectat organe vitale. A fost supusă unei intervenţii chirurgicale

Agresorul a fugit de la fața locului, însă a fost prins câteva ore mai târziu.

Condamnarea, pentru tentativă de omor calificat și lipsire de libertate, este în primă instanță. Drept urmare, poate fi contestată.

Paul Ladislau Kover a fost, pe rând, şef al Biroului personal al Primăriei, director adjunct al Poliţiei Comunitare, iar apoi şi director. În 2014, el a fost concediat, însă a deschis proces împotriva Poliţiei Locale, obţinând în instanţă reîncadrarea sa. Astfel, în 2016 a revenit la Poliţia Locală ca şef Birou Disciplina în Construcţii şi Protecţia Mediului, funcţie pe care ulterior a pierdut-o, în prezent fiind simplu poliţist local. 

Anul trecut, victima, de care divorțase, obținuse un ordin de protecție împotriva lui pentru o perioadă de 3 luni. Instanţa a dispus ca bărbatul să fie evacuat din locuinţă şi să păstreze o distanţă de 200 metri față de femeie.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri