Ce pedeapsă a primit un bărbat din Satu Mare care şi-a ucis părinţii şi bunica

Data actualizării: Data publicării:
criminal

Închisoare pe viaţă – este decizia drastică a judecătorilor în cazul bărbatului din comuna sătmăreană Apa acuzat că şi-a ucis părinţii şi bunica. Hotărârea a fost pronunţată joi după-amiază de Tribunalul Satu Mare.

„Condamnă pe inculpatul Rentea Răzvan Mircea, cu datele personale cuprinse în prezentul dispozitiv, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, la pedeapsa detenţiunii pe viaţă şi interzicerea drepturilor prevăzute de articolul 66, literele a, b şi d, Cod Penal cu o durată de 5 ani, ca pedeapsă complementară. În baza articolului 65 Cod Penal, interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute de articolul 66, aliniatul 1, literele a, b şi d, ca pedepasă accesorie. (...) Dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare, în condiţiile legii”, se arată în decizia instanţei.

Răzvan Rentea este acuzat că anul trecut, în luna noiembrie, şi-ar fi ucis cu sânge rece părinţii, dar şi pe bunica din partea mamei. Crimele din comuna Apa, judeţul Satu Mare, au îngrozit comunitatea prin modul violent în care au fost comise.

Interesant este faptul că bărbatul a asistat ulterior şi la cercetările făcute la faţa locului de criminalişti. S-a interesat despre mersul anchetei şi, potrivit unor martori, el chiar a încercat să intre în curtea casei de mai multe ori, dar a fost oprit de poliţişti.

Răzvan Rentea a fost ridicat de anchetatori imediat după înmormântare şi arestat de judecători. Deşi procurorii au strâns probe zdrobitoare împotriva lui, inclusiv imagini filmate de camerele de supraveghere din comună, bărbatul nu şi-a recunoscut niciodată vinovăţia.

Decizia de azi nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri