Sari la conținut

Înregistrări. Fiul lui Bercea Mondial îi amenința pe Mircea Băsescu și Marian Căpățână: „De nu te-oi face acum să nu mai fii bun toată viaţa ta!”

Înregistrările au fost făcute în noiembrie anul trecut. Informația apare în dosarul în care Mircea Băsescu îi acuză pe mai mulți membri ai familiei Anghel de șantaj. 

Florin Anghel către Mircea Băsescu: „De nu te-oi face acum să nu mai fii bun toată viaţa ta … toate care mergeau … că mi-ai luat 600.000 euro şi nu ne-ai făcut nimic. Să ştii de la mine … cum te-oi face … să mă ţii minte … toată viaţa ta …"

Florin Anghel către Mircea Băsescu: „„… că tu banii pe care mi i-ai luat de la mine…. Păi îţi dai seama ce faci? Băi nenicule, nu-ţi dai seama ce faci? La toate televiziunile acum … de la Bucureşti mă duc. De nu te-oi face de râs … în toată ţara asta … să audă pe tot globul … ai văzut că nu erau bani … să-l scapi".

Fănica Anghel către Marian Căpăţână: „să moară copiii mei dacă nu mă mut eu la tine în casă la Drăgăneşti cu toţi copiii mei! De nu te duci tu să faci acte de vânzare cumpărare pe numele meu … Mărienică, să fim înţeleşi, mergi cu mine la notar şi îmi faci acte pe casa ta … pe tot ce este al tău".

În rechizitoriul procurorilor se arată că „inculpatul Anghel Florin a exercitat ameninţări cu moartea la adresa martorului Căpăţână Marian Adrian: „ … la puşcărie, de nu-ţi bag un cuţit direct în cap, le las leş acolo!" şi i-a reproşat acestuia investirea banilor primiţi de la el în activitatea firmei AVERSA : „păi tu iei bani de la tata şi-i bagi în AVERSA?".

Tot în rechizitoriu se arată că, în 27 noiembrie 2013, Florin Anghel și Marius Constantin au mers la Mircea Băsescu pentru a-i cere să facă demersurile necesare pentru a-l transfera pe Sandu Anghel în Penitenciarul Poarta Albă, pentru a obţine punerea lui în libertate ori graţierea: „măcar mută-mi-l mă nene de acolo(...). Adu-l pe aici pe undeva prin zonă, să nu mai stea prin hingherimea aia acolo că-i belea mare acolo … la recurs… poate să-i dea drumul … că poate să-i dea drumul să se judece în stare de libertate până n-o rezolv definitiv. … mă nene dacă dă o graţiere pentru el, de ce să nu-i dea mă mâncaţi-aş gura ta … tu cunoşti, să-i dea o graţiere … ce lu acela nu i-a dat, lu Solomon … lu acela nu i-a dat … ia zi, cum fac? Fac actele de graţiere lu tata?le fac … şi ţi le aduc lu matale în două exemplare” .

Potrivit procurorilor, Florin Anghel, Fănica Anghel, Izaura Anghel și Marius Constantin au mers de mai multe ori la Mircea Băsescu pentru a-i cere suma de 280.000 de euro. Mai mult chiar, Florin Anghel l-a sunat din penitenciar pe fratele președintelui, pentru a-i cere să-și retragă plângerea pentru șantaj depusă împotriva sa și a unor membri ai familiei sale.

Noi stenograme din dosarul în care Mircea Băsescu este acuzat de trafic de influență au fost de asemenea publicate. În acestea, familia lui Sandu Anghel îi atrage atenţia fratelui preşedintelui că are înregistrări cu el când spune că se va duce cu bani la şeful statului pentru a încerca să îl elibereze pe Bercea Mondial, înregistrări care vor ajunge la DNA.