Judecătoarea care a ieşit din procesele lui Dragnea şi Tăriceanu a rămas încă în procesul lui Şova

Data publicării:
dragnea tariceanu oprea sova ghita

"Surpriză la Curtea Supremă în cazul judecătoarei Ana Maria Dascălu, cea care a anunțat că se pensionează, iar din acest motiv dosarele lui Dragnea și Tăriceanu se reiau de la zero. Dascălu a intrat astăzi în completul de judecată la Dan Șova, acuzat de trafic de influență în dosarul CET Govora", scrie jurnalistul Ionel Stoica, pe contul său de Facebook.

"Instanța a anunțat că este ultimul termen în acest caz și sunt pledoariile finale. Acum vorbește procurorul DNA, cere condamnarea lui Șova și confiscarea specială a sumei de 100.000 euro, bani care ar fi fost primiți ca șpagă de fostul parlamentar.
Completul Anei Maria Dascălu, în care mai intră și magistrații Ștefan Pistol și Geanina Arghir, judecă astăzi și dosarul lui Sebastian Ghiță-acuzat că i-ar fi dat șpagă fostului primar al orașului Ploiești (ora 12.00), proces care este aproape de final și cazul Limuzina, în care sunt implicați fostul vicepremier Gabriel Oprea și foști șefi DIPI (ora 16.00)
Later edit: Judecătorii au anunțat că la Dan Sova se vor pronunța pe 25 septembrie. Ana Maria Dascală intră astăzi și în dosarul lui Sebastian Ghiță, repet, proces care este aproape de final, dar nu mai este în componența noului complet de la Gabriel Oprea", scrie jurnalistul Ionel Stoica, pe contul său de Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Context

Informaţia privind ieşirea la pensie a judecătoarei Ana Maria Dascălu a apărut la începutul acestei luni.

Situaţia, după cum relata Digi24 la vremea respectivă, urma să conducă la reluarea, de la zero, a cel puţin două procese importante.

Primul - cel în care președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, e judecat pentru mărturie mincinoasă.

Ce de-al doilea - aşa-numitul proces „Liviu Dragnea-Bombonica Prodana”. Preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor şi fosta sa soţie sunt acuzaţi că au dezvoltat un sistem prin care activiştii PSD Teleorman erau plătiţi ilegal din banii copiilor defavorizaţi. Și dosarele altor politicieni ar putea fi reluate. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri