Exclusiv Judecătoarea de la procesul lui Vlad Pascu este anchetată disciplinar

Data actualizării: Data publicării:
judecatoare in sala de judecata
Ancuța Ioana Popoviciu a fost sancționată disciplinar de CSM cu un avertisment în mai 2023. FOTO: Shutterstock

Este anchetă disciplinară în cazul judecătoarei din dosarul lui Vlad Pascu, Ancuța Ioana Popoviciu. Inspecția Judiciară s-a autosesizat. 

Este vorba despre o anchetă disciplinară după ce s-a întâmplat în sala de judecată. Potrivit unor surse, Inspecția Judiciară s-a autosesizat în acest caz și urmează să vedem în mod oficial pe ce articole din lege fac aceste verificări.

Dacă vor fi găsite nereguli vor trimite raportul către CSM și se va stabili dacă va fi sancționată sau nu.

Ancuța Ioana Popoviciu a ajuns în atenția publicului după ce, la termenul de joi, a întrebat dacă Sebastian, unul din cei doi tineri morți în accidentul de la 2 Mai, este în sală.

Popoviciu lucrează este judecător în Mangalia din 2022. Ea a fost transferată acolo de la Judecătoria Ineu, județul Arad. Judecătoarea a absolvit Facultatea de Drept din Oradea, unde a făcut și masterul. A fost întâi consilier juridic, apoi avocat, apoi a devenit judecător. În mai 2023, a fost sancționată disciplinar de CSM cu un avertisment, pentru executarea funcției cu gravă neglijență.

Procesul lui Vlad Pascu trebuia să înceapă joi, la Judecătoria Mangalia, însă a fost amânat pentru data de 14 martie. Vlad Pascu este judecat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

Pe de altă parte, Pascu rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile. Magistraţii Tribunalului Constanţa i-au respins cererea de a fi transferat în arest la domiciliu.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri