Judecător acuzat de luare de mită, lăsat să plece acasă

Data publicării:
judecator

Din moment ce mi s-a permis să plec vă daţi seama că nu sunt adevărate acuzaţiile. Am dat declaraţii în faţa parchetului, nu vă pot spune mai mult, dar domnul procuror de caz a considerat că pot să plec. Am în continuare calitate de suspect, dar atât”, a spus Nicuşor Maldea.

Magistratul este suspectat de cinci fapte de corupţie, printre care evaziune fiscală, spălare de bani şi luare de mită.

Una dintre soluţiile ilegale pe care le-ar fi dat se referă la falimentul S.C. Drumuri şi Poduri din Caraş Severin. O decizie ilegală, susţin anchetatorii, în urma căreia bunurile societăţii au fost scoase la vânzare, iar statul a fost păgubit cu aproximativ 6 milioane de lei.

În urma declarării falimentului, 90 de angajaţi au rămas şomeri. Judecătorul este cercetat disciplinar şi de Inspecţia Judiciară, pentru posibile abuzuri comise şi în alte dosare.

În acest moment, există suspiciuni că din rețea ar mai face parte încă 12 persoane, cele mai multe angajate la judecătoria Caraș Severin. Creierul organizației pare să fie lichidatorul judiciar, care împreună cu mai mulți apropiați ar fi controlat câteva zeci de firme fantomă al căror singur scop era acela de a elibera facturi.

Cu ajutorul lor, mai multe companii din județul Caraș Severin și-ar fi crescut în mod artificial cheltuielile și au putut să reducă TVA-ul plătit statului.

Firmele fantomă coordonate de lichidatorul judiciar erau radiate la scurtă vreme după erau înființate ca, apoi, locul lor să fie luate de altele noi, care făceau același lucru.

În urma lichidării frauduloase a celor două companii, 90 de oameni și-au pierdut locurile de muncă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri