MEHEDINȚI. Familia șefului Poliției – apărată de CSM în 2012, în vizorul DNA în 2014

Data publicării:
poneaa

În vara lui 2012, procurorul Elisabeta Ponea s-a plâns la CSM după ce presa a scris că, odată cu schimbarea puterii, familia sa va conduce toate instituţiile judiciare din zonă.

Articolul reclamat menţiona numirea soţului său, Ştefan Ponea, în fruntea IPJ Mehedinţi şi vorbea şi despre promovarea magistratului în cadrul DNA. Avansările erau puse pe seama sprijinului politic de care s-ar fi bucurat familia.

Consiliul Superior al Magistraturii a considerat că plângerea Elisabetei Ponea este întemeiată şi a decis să îi apere reputaţia. CSM a apreciat că „afirmaţiile din cuprinsul articolului au fost de natură să o discrediteze profesional pe doamna procuror Elisabeta Ponea”.

În paralel cu deformarea realităţilor de fapt referitoare la persoana procurorului, în mod indirect s-a indus şi ideea unei funcţionări anormale şi incorecte a sistemului judiciar”, se mai arată în Hotărârea CSM din 18.09.2014.

Aproape doi ani mai târziu însă, procurorii DNA arată, în dosarul în centrul căruia se găseşte Adrian Duicu, şeful Consiliului Judeţean Mehedinţi, că acesta promitea familiei Ponea avansări dacă îl ajută să scape de dosarul de conflict de interese.

Potrivit dosarului, Ştefan Ponea s-ar fi arătat dispus să-l scape basma curată pe şeful judetului la Curtea de Apel Craiova, acolo unde acesta avea un proces cu ANI, care îl acuza de conflict de interese. Sora lui Ştefan Ponea era judecator chiar la acea instanţă.

De altfel, Curtea din Craiova a anulat, în primă instanţă, raportul inspectorilor de integritate.

Drept răsplată, pe lângă promovare, Adrian Duicu i-ar fi promis lui Ştefan Ponea şi că o va ajuta pe soţia lui, procurorul Elisabeta Ponea, să obţină un post de conducere la structura Centrală a DNA.

Adrian Duicu, preşedintele CJ Mehedinţi, şi fostul şef al Poliţiei Judeţene, Ştefan Ponea, sunt cercetaţi în stare de arest, în acest caz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri