Mita în România: de la carne, ouă și ciuperci la milioane de lei

Data publicării:
oua - mfax

O sticlă de wisky şi un pachet de cafea. Atât a pretins un procuror din Podu Turcului, Rita Branga, pentru a da o soluţie de neîncepere a urmăririi penale. Ea a fost condamnată la trei ani cu executare.

Doina Bolocan, fost procuror în Giurgiu, a fost condamndată definitiv la trei ani de închisoare pentru că a primit mită un viţel.

Un alt procuror, Ghenadie Ciobanu, este cercetat de DNA pentru că ar fi primit necuvenit vin, picioare de oaie, carne de porc şi ouă.

Două pungi cu ciuperci şi o capră primite drept mită i-au adus unui alt procuror, Viorel Vasile, o condamnare definitivă la zece luni de închisoare.

Fostul procuror Ioan Ciofu a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru că a primi bilete de avion în valoare de 10.000 de euro.

Adriana Moldovan, fost prim-procuror, a fost acuzată că ar fi primit mită construirea unui pod, în valoare de 30.000 de lei.

Mulți preferă însă banii. Bunea Stancu, vicepreşedinte PSD, a fost acuzat că i-ar fi cerut un milion de euro omului de afaceri Ioan Niculae, pentru a susţine campania electorală a lui Mircea Geoană.

Fostul lider sindical Marius Petcu a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru că a primit 1,4 milioane de lei pentru atribuirea unui contract.

Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, este acuzat că ar fi primit 94.000 de euro pentru a semna diverse contracte.

Şi preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a luat 60.000 de euro mită, pentru care a fost condamnat la un an de închisoare.

Antonie Solomon, fost primar al Craiovei, a primit 50.000 de euro de la un om de afaceri, fiind condamnat la trei de ani de închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri