Obosit după vacanța de 1 mai, Ilan Laufer ar fi adormit la audieri. Fostul ministru e acuzat de evaziune

Data actualizării: Data publicării:
ilan laufer a adormit la audieri

Fostul ministru al Mediului de Afaceri Ilan Laufer ar fi adormit, joi, în timpul audierilor de la Direcţia de Infracţiuni Economice a Poliţiei Române, acolo unde a fost chemat pentru a da declarații în legătură cu dosarul familiei Adamescu. Surse judiciare au declarat pentru Digi24 că Ilan Laufer ar fi adormit însă la audieri, obosit după minivacanța de 1 mai.

ACTUALIZARE.  Ilan Laufer, la ieşirea de la Parchet: N-am adormit. Sunt obosit, că veneam de pe drum

Fostul ministru Ilan Laufer, şef al Departamentului PSD pentru Mediul de Afaceri, a fost audiat joi la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, în dosarul lui Carmen Adamescu, fiind suspectat de complicitate la gestiune frauduloasă şi evaziune fiscală.

Surse din anchetă afirmă că acuzaţia de complicitate la gestiune frauduloasă a fost formulată întrucât, în calitate de administrator la două societăţi, Lauferar fi sprijinit-o pe Carmen Adamescu în administrarea bunurilor Unirea Shopping Center, producând pagube societăţii, în cuantum de peste 5.800.000 de Euro.

Cei care doreau să închirieze spaţii în Unirea, incheiau mai întâi contracte subsecvente cu societăţile administrate de Ilan Laufer, contra unor sume mari de ban, iar ulterior, acesta i-ar fi ajutat să închirieze spaţiile în Unirea, la sume modice. Sumele astfel obţinute erau transferate către patru societăţi din Cipru şi Elveţia, de unde erau ulterior retraşi, prin încheierea cu aceste firme a unor contracte fictive de consultanţă, comision şi intermediere. Banii rezultaţi ar fi ajuns la Carmen Adamescu, susţin anchetatorii.

În ceea ce priveşte acuzaţia de evaziune fiscală, pentru a nu achita taxele şi impozitele pe profit pentru o societate pe care o administra, Ilan Laufer ar fi majorat cheltuielile, prin încheierea şi înregistrarea în evidenţa contabilă a unor contracte fictive de consultanţă, cu cele 4 firme din Cipru şi Elveţia. De asemenea, domiciliul lui Laufer a fost vizat de percheziţii

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri