Peste 140 de oameni din Dâmbovița s-au dat artiști afectați de pandemie și au înșelat statul cu 1,6 milioane de lei

Data publicării:
Mașină de poliție.
Foto: Facebook / Poliția Română

Peste 140 de persoane din județul Dâmbovița sunt cercetate penal pentru înșelăciune, fals și fals în declarații, după ce au invocat că sunt artiști afectați de pandemie și au cerut ajutoare de la stat. Prejudiciul calculat de polițiști este de 1,6 milioane de lei.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dâmbovița au audiat astăzi 149 de persoane într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals și fals în declarații.

Este vorba despre persoane, toate din județul Dâmbovița, care „în perioada noiembrie 2020 - ianuarie 2021, ar fi declarat în fals că, în contextul epidemiologic actual generat de răspândirea virusului Sars-CoV-2, activitatea artistică le-ar fi fost afectată și ar fi folosit documente falsificate pentru a solicita și primi indemnizații din partea Agenției de Plăți și Inspecție Socială”.

Prejudiciul cauzat este estimat la 1.600.000 de lei.

Polițiștii, sub coordonarea procurorului de caz, continuă cercetările, pentru documentarea întregii activități infracționale.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri