Procesul Colectiv se reia de la zero, după desemnarea unui nou judecător

Data publicării:
10_Colectiv_Inquam_Photos_Octav_Ganea
Foto

Procesul Colectiv se reia, la aproape trei ani de la tragedie şi la un an şi jumătate de la primul termen. Judecătorul care i-a audiat pe cei trei patroni ai clubului s-a pensionat în vară. Acum, întreaga procedură - inclusiv audierea celor trei - se va relua cu un nou magistrat.

10_Colectiv_Inquam_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

În mod normal, acum o lună trebuia să fie repartizat un nou judecător în dosar, care să decidă dacă procesul ar putea fi reluat de la zero, potrivit normelor.

Valeriu Mihail Terceanu, judecătorul care se ocupa de dosarul Colectiv, s-a pensionat pe data de 3 septembrie. La precedentul termen din dosarul Colectiv, cel din 10 septembrie, Tribunalul Bucureşti încă nu desemase un alt magistrat care să se ocupe de caz.

Până la momentul pensionării, la sfârşitul lunii august, judecătorul începuse judecarea pe fond a dosarului, fiind audiaţi cei trei patroni ai clubului Colectiv.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au trimis în judecată dosarul Colectiv încă de pe 28 aprilie 2016, la Judecătoria Sectorului 4. Procesul a fost apoi mutat la Tribunalul Bucureşti.

În dosar au fost trimişi în judecată patronii clubului, patroana şi directorul firmei de artificii, pirotehnistul şi societăţile implicate. În dosar sunt inculpaţi şi fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, trei angajaţi din cadrul primăriei şi doi pompieri.

Procesul a început pe fond în mai 2017, însă a fost amânat de mai multe ori din motive procedurale, în principal pentru că nu au fost citate corect părţile vătămate din dosar.

Sursa: Digi24

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri