Sari la conținut

Procurorul-șef al DIICOT: Ancheta Black Cube este aproape de final

Procurorul-șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a afirmat luni că este „aproape de final” ancheta în dosarul Black Cube privind hărțuirea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, scrie Agerpres.

horodniceanu captura

Horodniceanu a venit luni la sediul Ministerului Justiției pentru a participa la întâlnirea cu ministrul de resort, Florin Iordache.

Ancheta din dosarul Black Cube „este în lucru”, fiind aproape de final, a precizat el, întrebat de jurnaliști despre această chestiune.

Pe de altă parte, procurorul-șef al DIICOT a precizat că solicitările cu care vine la ministrul Justiției sunt, în principiu, „de dezvoltare instituțională”.

„Solicitările noastre, în principiu, sunt de dezvoltare instituțională, în măsura în care vom continua ceea ce am început anul trecut, atât timp cât doar jumătate din ceea ce ne-am dorit s-a impus prin legea de modificare. Urmează, pe pași firești, ca DIICOT să se dezvolte în continuare. Vom avea nevoie de un buget mai mare, el este deja prevăzut în strategia de dezvoltare a MJ din perioada 2015 - 2020, deci nu este o problemă de noutate”, a spus Horodniceanu.

Întrebat dacă se impune o lege a amnistiei și grațierii, el a răspuns că nu știe ce are în vedere Guvernul, la acest moment.

„Nu știu pe ce coordonate va fi discuția și o să trebuiască să vedem exact dacă se pune problema în așa mod, deocamdată tot ce știm, știm din presă, nu am auzit exact și nici nu știu ce are în vedere Guvernul la acest moment”, a răspuns Horodniceanu.

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a anunțat vinerea trecută că se va întâlni, la începutul acestei săptămâni, cu șefii Parchetelor.

Pe aceeași temă

„Alexa” trage cu urechea

Utilizatorii Alexa au avut probleme şi acum două luni, când mai mulţi oameni s-au plâns că asistentul digital a început...