Sari la conținut

Rețea anihilată. Șoferi români obligați să transporte refugiați din Turcia în UE

 

Foto: Gulliver/GettyImages

Procurorii DIICOT au efectuat astăzi nouă percheziții domiciliare în acest sens, pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud.

Ei au suspiciuni că în perioada 2015-2016  pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud  s-a constituit un grup infracţional organizat care a avut ca scop „recrutarea unor persoane de sex masculin, conducători auto, care, prin înşelăciune sau prin ameninţări cu acte de violenţă, i-au determinat să  transporte mai mulţi suspecţi, membrii ai grupului, în Turcia. S-a reţinut că în respectiva locaţie copiii minori ai membrilor grupului erau determinaţi să cerşească în locuri publice, iar pe conducătorii auto recrutaţi, prin inducere în eroare, i-au transferat unor grupări infracţionale turceşti”.

„Membrii grupului infracţional din Turcia le-au determinat pe persoanele vătămate racolate de pe raza judeţului Bistriţa – Năsăud să efectueze transporturi, sub ameninţare, din localitatea Izmir din Turcia până la graniţa vestică a Turciei, transporturi în care se aflau cetăţeni de origine siriană, persoane de sex masculin şi feminin precum şi copii, obţinând în acest fel sume mari de bani. Ulterior, cetăţenii de origine siriană au fost introduşi ilegal în spaţiul Uniunii Europene, pe ruta Turcia – Grecia – Macedonia – Serbia, prin România sau Ungaria”, precizează procurorii DIICOT.

Nouă suspecți vor fi audiați la sediul DIICOT din Bistrița-Năsăud. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul BCCO Cluj – Napoca, IPJ Bistriţa – Năsăud şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi  Gelu Voievod – Bistriţa – Năsăud.

Pe aceeași temă