Șefa de la Evidența Populației Brașov, în judecată pentru contractele atribuite fiului ei

Data publicării:
bani 3-2

Gabriela Ungureanu este acuzată de procurorii DNA de abuz în serviciu contra intereselor publice și şapte infracţiuni de conflict de interese, iar dosarul a fost înaintat de procurori la instanţa de judecată.

Potrivit rechizitoriul întocmit de procurori, „în perioada 2010 – 2012, inculpata Ungureanu Gabriela, în calitate de director executiv al D.J.C.E.P. Braşov, a atribuit în mod preferenţial un număr de şapte contracte de realizare a unor lucrări de investiţii către o societate comercială administrată, în fapt, de către fiul său, astfel că această societate comercială a realizat un folos material în valoare totală de 124.927,23 lei”.

Contractele atribuite vizau realizarea unor lucrări în domeniul IT - realizare web şi server dedicat, laborator foto, sistem de monitorizare video, aparatură IT, proiectare, deşi firma beneficiară fusese înfiinţată de puţin timp, nu avea experienţă în domeniul informatic şi obiectul de activitate nu avea legătură cu lucrările ce urmau a fi prestate.

„De asemenea, în una din aceste situaţii, respectiv pentru realizarea sistemului de monitorizare video a sediului instituţiei, Ungureanu Gabriela a aprobat plata sumei de 58.207,67 lei către firma administrată de fiul său, deşi lucrarea nu fusese realizată”, arată procurorii DNA.

Consiliul Judeţean Braşov s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 58.207,67 lei, ce reprezintă contravaloarea lucrării neexecutate în cadrul investiţiei „Sistem de monitorizare control acces şi supraveghere perimetrală video la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Braşov şi Direcţia Judeţeană Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Braşov”.

În vederea recuperării acestui prejudiciu şi a confiscării folosului material realizat în mod injust, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui imobil aparţinând inculpatei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri