Un arădean condamnat după ce a accesat ilegal servere NASA a fost reţinut în Slovenia

Data publicării:
victor faur poza fb

Un arădean acuzat în 2006 de NASA că ar fi accesat ilegal serverele instituţiei a fost reţinut miercuri în Slovenia. Victor Faur riscă acum să fie expulzat în Statele Unite şi cere ajutorul autorităţilor române, potrivit unor mesaje postate chiar de el pe contul său de Facebook.

Reţinerea a fost făcută de autorităţile slovene în baza unui mandat internaţional emis în 2007. Românul susţine însă că măsura este una abuzivă, întrucât ar fi fost condamnat deja de o instanţă din România.

În noiembrie 2008, Victor Faur a fost condamnat în primă instanţă de Tribunalul Arad la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare şi la plata unor daune ce însumează aproape 250.000 de dolari. Sentinţa judecătorilor români anulează practic mandatul întrucât, conform dreptului internaţional, o persoană nu poate fi judecată pentru acceaşi cauză de două ori.

În urmă cu şapte ani, Victor Faur a fost acuzat de pătrunderea ilegală în peste 150 de computere aparţinând instituţiilor publice din SUA, provocând pagube estimate la aproape 1,5 milioane de dolari. Dacă ar fi judecat în Statele Unite pentru pătrunderea ilegală în reţele de calculator şi conspiraţie, arădeanul ar putea să primească 54 de ani de închisoare.

El este prezentat joi în faţa judecătorilor, care vor decide dacă va fi sau nu extrădat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri