Klaus Iohannis, la slujba de la Patriarhie cu ocazia Unirii Principatelor. Președintele a depus o coroană la statuia lui Cuza

Data publicării:
klaus iohannis
Foto: Inquam Photos / George Calin

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi, la slujba de Te Deum în Catedrala Patriarhală, oficiată de patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, la aniversarea Unirii Principatelor, scrie Agerpres.

klaus iohannis
Inquam Photos / George Calin

Şeful statului a depus apoi o coroană de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, urmând ca de la ora 11,00 să participe în Aula „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei la sesiunea de comunicări ştiinţifice intitulată „Unirea Principatelor Române, bază a Statului Român modern”, organizată de Academia Română în colaborare cu Patriarhia Română.

Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, mitropoliţii Nifon al Ţării Româneşti şi Sofronie Miclescu al Moldovei, precum şi ceilalţi făuritori ai Unirii Principatelor Române au fost pomeniţi, joi, la Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Patriarhală.

klaus iohannis
Inquam Photos / George Calin



După Sfânta Liturghie, a fost oficiată slujba de Te Deum „ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru realizarea acestui act fundamental din istoria noastră naţională, la care Biserica Ortodoxă Română a contribuit în mod semnificativ”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri